De maxi dress waar je van droomt

28 juni 2015

Joepie, de zomer staat voor de deur. Ondertussen hebben we allemaal al kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Vrolijk opstaan noem ik dat. In de winter is het zo verschrikkelijk om op te staan: het is nog donker, koud en het lijkt vooral dat ik niets geslapen heb. In het zomerseizoen kan ik gewoon happy opstaan en ben ik voor een paar maanden dat vervelende ochtendhumeur kwijt. En dat komt waarschijnlijk ook omdat ik uitkijk naar een hemelse vakantie: cocktail in de hand en lekker zonnen aan het zwembad. Een bikini mag niet ontbreken, maar ook de maxi dress is helemaal in. Exhale is een nieuw Belgisch merk dat voor mij hét zomeritem bij uitstek biedt: de maxi-dress – een beetje de ‘beach’ editie in mijn ogen.

Lange jurken vind je natuurlijk in ieder geschiedenisboek terug en ze worden al eeuwenlang door menig dame gedragen. Toch hoeven we voor de ‘geboorte’ van de maxi-jurk zoals we die nu kennen niet zo ver terug te kijken. De flowy en aanzienlijk comfortabelere maxi dress is namelijk niet te vergelijken met de ingesnoerde baljurken uit de 19e eeuw.

Enkele grote sterren à la Maxidress:

-  /X17online.com


/X17online.com

Celebrities-Maxi-Dresses
Hollywood Domino Gala

Hollywood Domino Gala

Maxi+dress81

Alle grote merken spelen in op de trend en héél Hollywood is verkocht. Hopelijk scoren de dames van Wearable stories binnenkort ook buiten de landsgrenzen. Bubble Trouble strikte hen alvast voor een exclusief interview!

 

Dames, stel jullie kort even voor aan onze lezers:

 

Wij zijn Loredana Falone en Anke Coenen, respectievelijk 27 en 28 jaar oud.  We leerden elkaar kennen, nu bijna 10 jaar geleden, op toen nog de XIOS Hogeschool in Hasselt, waar we beide Commerciële Communicatie studeerden. Achteraf zijn we samen naar de Universiteit van Antwerpen gegaan, waar we Meertalige Professionele Communicatie studeerden en samenwoonden.  Verder hebben we beide afzonderlijk veel gereisd tussen en na onze studies (Zuid-Europa, Noorwegen, Zuid-Oost Azië, Australië, Kenia, Noord-Amerika,..), wat eindigde in Bali afgelopen januari. Ondertussen woonde en werkte Loredana ook in Milaan en Brussel, waar ze werkzaam was in de modesector.

 

Hoe zijn jullie met wearable stories begonnen?

Begin dit jaar zijn we dan in Bali gestart met ‘wearable stories’ (exhale is de collectienaam van de zomercollectie). Anke was al in Bali en maakte al vaker gebruik van lokale stoffenwinkels en kleermakers om kledij voor zichzelf te laten maken. Toen Loredana ook in Bali arriveerde, viel de puzzel een beetje in elkaar en kregen we het idee om datgene wat we beide graag doen om te zetten in een eigen bedrijfje.

Wat houdt de collectie in? 

Wearable stories brengt een casual-wear concept. Casual kledij met een vrouwelijke, gesofisticeerde touch. Voor de ss15 collectie hebben we gekozen voor beach-wear en beachcoverups. Voor deze collectie werkten we uitsluitend met natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, viscose en kanten details. Ook proberen we culturele details in de kledij te verwerken. Zo hebben we bijvoorbeeld traditioneel Balinees kant gebruikt dat hier door de Balinese vrouwen gedragen wordt bij officiële ceremonies. De beach-wear wordt aangevuld met toffe beach-accessoires: we brengen een set met een matching strandtas en een strandhanddoek. Voor de wintercollectie ligt de focus evenwel op casual-wear, zoals daarnet al vermelden houden we beiden enorm veel van natuurlijke materialen. Daarom hebben wel al gekozen voor zijde en dikgebreid katoen voor de fw15 collectie.

Als je de collectie in drie woorden mag omschrijven, welke zouden het dan zijn?

Tijdloos, vrouwelijk en natuurlijk casual-chic

Waarvan komt de naam?

Wearable stories is een merk dat draagbaar en toegankelijk is voor ieder persoon, vandaar de term ‘wearable’. De collectie van wearable stories draagt elk seizoen een verhaal met zich mee, een verhaal dat geïnspireerd wordt door onze talrijke reiservaringen. Verder heeft elke collectie haar eigen thema. Voor de ss15 collectie was dat exhale, dat verwijst naar “relaxing, tot rust komen”. De inspiratie voor dit ss15 thema komt van Bali, naar de levenswijze en filosofie van dit eiland.

Waar wordt de kleding gemaakt?

De kledij wordt gemaakt in Bali, bij een lokaal gezin. We werken samen met zowel de mama (patroontekenaarster en naaister) en haar dochter (naaister).

Wat zijn jullie toekomstplannen?

We hopen dat wearable stories in de toekomst een vaste waarde zal worden in casual wear. Dat mensen onze naam zien en meteen denken aan kwaliteitsvolle stukken, die ook iets zeggen. Verder willen we in een verdere toekomst naast België ook graag bekendheid verwerven in andere Europese landen. En indien mogelijk ook op de Internationale markt.

 

Wij hebben alvast onze bestelling gedaan:

j jj

 

 

Webshoppen kan je natuurlijk ook doen én wel via deze link: http://www.exhale-wear.com/

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.