Eat clean met The Foodmaker

2 mei 2015

 

 

 

The Foodmaker is goed bezig en dat hebben wij van Bubble Trouble meteen ook opgemerkt!

Het logo is onlangs veranderd, maar ook de ganse atmosfeer is in een nieuw jasje gestoken. Met filialen in Leuven, Antwerpen, Brussel, Vilvoorde en Maasmechelen heb je al voldoende keuze om te kiezen voor een gezonde lunch. Eigenlijk kan je met The Foodmaker heel wat kanten op. Je kan ’s ochtends lekker gaan ontbijten, ’s middags met je collega’s heerlijk gaan lunchen maar ook de avond kan je makkelijk inzetten door je maaltijd in The Foodmaker aan te schaffen en mee te nemen naar huis. Voor dat laatste zijn de pasta’s die je kan warm maken mijn aanrader. Héél gezond, zonder conserveermiddelen en kleurstoffen en natuurlijk ook zo easypeasy. Je moet zelf niet koken en je hebt een dagverse pasta klaar om van te smullen.

The Foodmaker is ook enorm bezig met het milieu en daar hecht ik persoonlijk heel erg veel belang aan. Maar hoe dan? Wel hun website én Stijn van The Foodmaker zelf wisten ons heel wat weetjes te vertellen:

De verpakkingen van onze wraps, baguettes, side salads en desserten en ook onze fruit-, smoothie- en koffiebekers en ons bestek zijn volledig biodegradeerbaar / composteerbaar.
• De overige verpakkingen en materialen die niet composteerbaar zijn, zijn dan weer wel
100 % recycleerbaar.
• Als we onze klanten iets op papier willen vertellen, doen we dat steeds op gerecycleerd papier.
• We branden onze eigen koffie die we met trots het Rainforest Alliance keurmerk mochten geven, wat garant staat voor een duurzame koffieproductie.
• Al onze latte-koffies zijn ook verkrijgbaar in ‘Alpro Soja’-versie.
• De thee die we verkopen is biologisch en fairtrade.
• Door te werken met een logistiek platform waarbij al onze shops vanuit één
centraal punt beleverd worden door één truck, vermijden we extra kilometers en overbodige CO2-uitstoot.
• Waar mogelijk gebruiken we fietskoeriers om onze klanten te beleveren vanuit de shops.
• We geven onze overschotten in Antwerpen en Leuven aan goede doelen vlakbij huis: de daklozen in Antwerpen en hulporganisatie Poverello in Leuven zijn daar elke avond blij mee.
• In onze centrale keuken – waar we het lekkers bereiden dat niet in de shop zelf wordt bereid – wordt ons afval omgezet in groene energie.
• We gebruiken zo veel mogelijk ecologische poetsproducten in onze shops.
• We voeren een diversiteitsbeleid in ons bedrijf: onze personeelsbezetting is een weerspiegeling van de maatschappij.

Nou nog niet overtuigd? Dan gaan mijn smaakpapillen jou wel overtuigen denk ik. Inge en ik kozen voor een heerlijke lunch. Inge ging helemaal voor een bordje met allemaal proevertjes: quinoa salade, aardappelschotel, salade met rode biet,… Ik herken de goedkeurende blik van Inge tijdens een etentje ondertussen al. Na enkele happen kwam er een spontane glimlach op haar snoet en ook ik ging met m’n Ceaser Salad écht schrokken. Ik heb Stijn van The Foodmaker een paar keer de hemel ingeprezen, ookal hadden zijn kookkunsten er niets mee te maken. Het grootste pluspunt is dat alle ingrediënten staan aangegeven op bordjes. Steeds meer en meer mensen hebben last van allergenen en liefst dat ze duidelijk alles meegeven zonder dat je erachter moet vragen. Score!

IMG_6312 IMG_6388 IMG_6389
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.