Nutella overdosis

8 februari 2015
IMG_2951

Vroeger kwam ik thuis van school en ging ik meteen de keukenkasten optrekken, op zoek naar de pot Nutella. Met een grote lepel Nutella in m’n mond, kon ik vredig aan mijn huiswerk beginnen. Ik experimenteerde als jonge student wel vaak met Nutella. Cake, koekjes, brownies,… ik maakte zelfs mijn eigen ‘receptenboekje’. Helaas werd even later een notenallergie vastgesteld, waardoor ik vanaf die moment geen Nutella meer mocht ik eten. Toch ben ik zopas op zoek gegaan naar mijn receptenboekje en heb ik mijn favoriete receptjes voor jullie uitgekozen. Benieuwd?

  • Nutella croissants (gemaakt met maar drie ingrediënten – whohow!): 6 plakjes bladerdeeg, Nutella (naar eigen believen) en 1 ei heb je nodig om aan de croissants te beginnen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol de bladerdeeg uit en snij de plakjes doormidden en trek ze een beetje tot driehoeken. Kijk goed welke zijkant van je driehoek het grootste is en leg hier 1 cm van de rand een theepel nutella op. op het ei los in een bakje en smeer dit met een kwastje over de randjes van je bladerdeeg. Hierdoor blijven ze dadelijk goed op elkaar plakken (je mag soms eens likken aan je vingers hoor). Vouw het brede gedeelte strak om de nutella heen en rol ze verder tot je de vorm van een croissant bekomt. Laat ze een kwartiertje bakken in de oven en zo’n tien minuutjes nadien afkoelen. Smullen maar!
IMG_2944
  • Nutella marmercake: Hier heb je heel wat meer ingrediënten voor nodig, maar het resultaat zal verbluffend zijn. Voor jong én oud! 150g bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder, 125 g boter, 4 (afgestreken) eetlepels Nutella, 150 g suiker, een snufje zout boter en bloem voor de ovenschaal 2 eieren Je gaat als volgt te werk: Roer de zachte boter in een warme kom, voeg geleidelijk de suiker toe en als laatste de eieren. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en zeef dat beetje bij beetje door het botermengsel. Breng het beslag op smaak met een zakje vanillesuiker. Meng nu een derde deel van het beslag met Nutella. Beboter een cakevorm, bestuif met bloem en vul de vorm met het gele beslag, doe het donkere beslag erbovenop en roer dit met een lepel een beetje door het gele beslag. Zet de cake in de oven en bak hem 10 minuten om 200 graden, verlaag de temperatuur nu tot 170 graden en bak nog 40 minuten. Laat ‘m zeker lang genoeg afkoelen!
IMG_2948
  • Als laatste is het de beurt aan mijn favorietje: de cheesecake van Nutella! 1 pakje gezonde tarwekoekjes (ik neem altijd Digestive van Verkade uit Albert Heijn) (100 gram), 3-5 eetlepels Nutella, 75 gram boter,  1-2 eetlepels suiker, cacaopoeder, kleine springvorm, 15 cm doorsnee ongeveer en natuurlijk 150 gram platte kaas. Verkruimel de biscuits met een mixer en meng met gesmolten boter en 1 à 2 eetlepels Nutella. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met ongeveer de helft van het mengsel. Meng de koekjeslaag, met de platte kaas en  met 2-3 eetlepels Nutella, wat suiker en een beetje cacaopoeder. Smeer het deeg over de bodem en top af met de rest van het koekmengsel. Zet het nu 2 tot 3 uur weg in de koelkast en smullen maar. Ik heb ze in meestal  in kleine quiche-vormpjes gemaakt voor dit resultaat.
IMG_2949

 

  • Allemaal te moeilijk? Kies dan simpelweg voor Nutella chocolademelk. Doe je melk en Nutella in een pan en breng het mengsel even aan de kook op een middelhoog vuur en roer het door totdat het een glad geheel wordt. Enjoy!
IMG_2945

 

Je kan meedoen met onze wedstrijd en Nutella potten winnen. Twee keer vijf potten gaan de deur uit!

 

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.