Chocolate sunday met Dominique Persoone

26 april 2015

Normaal is een zondagmiddag perfect voor een beetje lazy me-time. Een lekker ontbijt, een chickflick movie en vooral een dagje waar mijn pyjama mijn BFF is. Enkele weken geleden was dat voor mij niet het geval. Ik besloot de smaak op te zoeken en met smaak bedoel ik zoetigheid. Zondag is altijd dé cheatday bij uitstek en deze keer mocht Dominque Persoone mij daarmee helpen.
In maart had Maasmechelen Village een verleidelijk en culinair aanbod in petto. In samenwerking met het kookkanaal Njam! Presenteerden ze een culinair programma met kook- en cocktaildemonstraties. Roger Van Damme kwam langs op 15 maart en liet alle gasten van Maasmechelen Village kennismaken met de perfecte oliebol. Manuel Wouters is dé kenner op vlak van Gin & Tonic, dus de week nadien mocht hij het shoppinggebied onveilig maken. Ik ging langs omdat ik eindelijk eens wou proeven van de pralines van meneer Persoone himself. Een kans die je natuurlijk niet elke dag krijgt, tenzij je elke dag gaat shoppen in Brugge.

IMG_7207

Heel wat families zakten af naar Maasmechelen. De kids kregen de kans om zich ook bezig te houden op culinair gebied. De kleinsten kregen de kans om koksmutsen te knutselen, gezelschapsspelletjes te spelen, zich te laten schminken, glittertattoo’s te krijgen et cetera. Helaas ben ik daar net iets te oud voor geworden dus ik verplaatste me gauw naar de chocolade (oops!)

IMG_7208

Dominque Persoone is een echte smaakacrobaat met een Michelinster. Ik wist niet dat er zoveel werk bij chocolade maken kwam kijken. Je moet echt wel de juiste timing hebben om de chocolade te kunnen bereiden. Maar hallo: hoe lekker smaakt ‘verse’ chocolade? Ik was eventjes wel blown-away! Ik ben niet zo’n zoetebek, maar dat komt vooral omdat ik allergisch ben aan heel veel producten die gebruikt worden bij desserts. Persoone zorgde ervoor dat ik chocolade kon eten: zonder noot en zonder soja. Mijn dag was perfect toen ik met een goedgevulde zak chocolade weer huiswaarts kon keren… om de lazy day toch nog om te zetten in een lazy evening mét chocolade – duh.

IMG_7209
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.