Winetasting @ La Suite

11 april 2015

Hoe proef je best een fles wijn? Volledig blind, dus zonder enig idee van herkomst van de wijn en van de druivensoorten? Gedeeltelijk blind, waarbij je toch wat info meekrijgt over de druivensamenstelling of de regio van productie? Of volledig open, waarbij de te proeven fles gewoon open en bloot op tafel staat? Dat is allemaal een beetje een te-ver-van-mijn-bed-show. Bij la Suite in Antwerpen kregen we de kans om alle witte wijnen van de kaart te proeven. Dat deden we niet blind natuurlijk, maar vooral in stijl. We kregen de hulp van uitbater Sven Scheire die ons met raad en daad zijn favorietjes aan ons voorstelde.
De bar is bijzonder stijlvol maar toch met een huiselijk karakter zodat je je vanaf moment 1 op je gemak voelt. Het personeel werkt heel snel en vooral heel vlot. Ik ben hier nog maar twee keer geweest, maar toch voel ik me hier zo relax en kan ik eventjes alle zorgen vergeten. Ik weet het zeker: dit wordt één van mijn favoriete stekjes @ Antwerpen city!

Maar back to the wine natuurlijk, want daar gaat deze post voornamelijk om. We kozen er dus voor om alle witte wijnen een kans te geven en ons oordeel daarover te vellen. Ik ben nu al benieuwd naar de keuze uit de rode wijnen want de witte wijnen waren eigenlijk allemaal echte toppers…en dat voor niet veel geld.

Toch hebben we alle wijnen afzonderlijk weten te proeven en stellen we met plezier onze drie favorietjes voor:

Les 3 Fous:
Fruitig en nadien zacht van smaak, perfect in balans. Eigenlijk zijn wij allebei niet zo’n grote fans van fruitige, zoete wijnen. Vooral ik ben degene die altijd sneller een drogere wijn zal kiezen. Toch is deze les 3 Fous niet té zoet, maar vooral heel smakelijk. Zo’n wijn waar je van kan blijven drinken (maar helaas was ik met de auto). Vooral de nasmaak van deze wijn zal ik niet snel vergeten: zo fris.

IMG_7380 IMG_7381

Pinot Grigio Trentino:
Deze was dus echt mijn nummer één. Ik dacht dat ik met Les 3 Fous al m’n favorietje had gevonden, maar ik had het echt mis wanneer Caro deze Pinot Grigio Trentino uitschenkte. Helemaal mijn smaak. Ik wilde meer weten over Trentino, de streek waar ze deze wijn maakten. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige, grenzend aan Oostenrijk. Bekende plaatsen in deze regio zijn o.a. Trento en Bolzano.
Het noordelijke deel van dit gebied wordt Alto-Adige (Zuid-Tirol) genoemd en is meer Oostenrijks dan Italiaans in al zijn uitingen. Het zuidelijke deel, Trentino, is echt Italiaans in zowel taal als levensvisie. De wijnen worden over de hele wereld geëxporteerd en gevraagd. Als ik aan de wijn ruikte, kwamen er heel veel aroma’s op me af. De wijn smaakt best wel pittig, maar allesbehalve té sterk. Topper!

Sensas Chardonnay:
De ultieme favoriete van Inge was deze Sensas Chardonnay. Sensas staat voor sensationeel, een wijn waar de wijnmaker zich volledig mocht uitleven, om iets geweldigs te maken. En naar mijn mening deden ze dat daar ook. De wijn is eigenlijk een beetje puur goud – zo ziet ie er ook uit. Je proeft vooral de fruitige aroma’s (volgens Inge vooral peer en exotisch fruit), maar ook een beetje vanille.

IMG_7331

La Suite is echt een top adresje: zowel voor drinkjes onder vriendinnen, voor een zakelijke meeting en dus ook voor echte wijnliefhebbers. We raden je zeker aan ook eens een wintetasting te doen bij La Suite. Bestel alle wijntjes van de kaart met je vriendinnen en vrienden en geniet vooral van de pure smaken aan een prijsje.

IMG_7378

Wanneer kan je bij La Suite terecht?

Maandag 10u00 – 03u00
Dinsdag 10u00 – 03u00
Woensdag 10u00 – 03u00
Donderdag 10u00 – 03u00
Vrijdag 10u00 – 03u00
Zaterdag 17u00 – 03u00
Zondag Gesloten

Waalse Kaai nummer 28 staat nu al klaar voor jullie! Misschien zien we jullie daar 😉

IMG_7382
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.