Back to school, maar dan leuker

28 februari 2015

Een lesje make-up aan de Blush Academy is altijd een leuk idee. Wie houdt er nu niet van om perfect gestyled rond te lopen? Of wie vindt het nu niet leuk om te stralen met een fantastische make-up? Het geheim van Blush Academy is makkelijk te achterhalen want achter dit bedrijf staan twee pittige dames: Caroline Rigo en Palmire Prioretti.

Caroline heeft oorspronkelijk voor kleuronderwijzeres gestudeerd. Met dit diploma heeft ze 1 jaar lesgegeven en is ze daarna begonnen in de make-up als Freelance Make-Up Artist. Ze is eigenares van het beautysalon Le Visage in Hasselt en opende de eerste Inglot Shopt in België. Daarnaast is ze ook actief als distributeur voor make-up merken waaronder Bellapierre (Mineral make-up), Per-fekt, …

Palmira deed 10 jaar aan Marketing & Sales in Fashion, waaronder voor Levi’s Europe, JBC, Maasmechelen Village en Le Visage. Momenteel is ze Freelance Stylist & Make-Up Artist. De eerst jaren deed ze dit onder Style And True Colors maar nu werkt ze onder haar eigen naam.

Ik legde de dames eventjes op de rooster tijdens een kort interview:

Hoe is het idee er gekomen om Blush op te starten?

We kregen een groot aantal aanvragen voor styling & make-up die we onderling probeerden in te vullen, maar vaak vallen opdrachten samen, dus is het idee gestart om een agency te starten voor freelancers in make-up, hairstyling & fashionstyling. We willen liefst werken met freelancers die we zelf opgeleid hebben zodat ze dezelfde visie en hopelijk ook dezelfde passie delen. Aangezien we beiden graag lesgeven, was het alleen maar logisch een Academy & Agency te starten. Het is altijd een droom van ons geweest een eigen opleidingsschool & agentschap te runnen en we zijn er gewoon voor gegaan!

Waarvan komt de naam ‘Blush’?

De naam Blush stond al jaren op Caroline haar verlanglijstje. We zijn een heel complementair team/duo dat gemakkelijk voor een compromis gaat. Bij het zoeken naar een naam, vroeg Caroline: mag ik kiezen? En ik wist al dat het Blush zou zijn! Helemaal prima en we zijn blij dat we een korte & krachtige naam gekozen hebben.

Blush linkt niet enkel naar het make-up product of visagie, maar ook naar onze strategie: We want to make you blush! We willen mensen doen blozen! Blozen van complimenten die ze krijgen, blozen van zelfvertrouwen dat we hun hebben kunnen geven door de lessen, op een event, etc én natuurlijk omdat we verzot zijn van blush op de wangetjes!

Hoe is het eerste half jaartje verlopen? Wat hebben jullie eruit geleerd?

Heel goed! We hebben een fantastische start gehad met heel veel steun uit onze omgeving en de eerste lichting studenten waren van een heel hoog niveau. We leggen de lat nu ook eenmaal hoog, maar het moet ook fun blijven. Niet iedereen schrijft in om een pro te worden, sommigen doen het gewoon als creatieve uitlaatklep of om voor zichzelf bij te leren in make-up & styling.

We hebben eruit geleerd dat er vraag is naar een Agency om goedgeschoolde visagisten en stylisten te kunnen leveren. Productiehuizen weten vaak niet waar ze terecht kunnen hiervoor. Verder hebben we geleerd dat het een vak is dat je werkelijk echt kan aanleren, met de nodige tools, enthousiasme en doorzettingsvermogen!

Wat willen jullie bereiken met Blush Academy? Verdere toekomstplannen?

We hebben nog veel plannen. Eerst en vooral willen we blijven zorgen voor kwaliteit en een persoonlijke aanpak. We gaan niet voor massa, maar hanteren vooral een andere aanpak, variatie en ons modulair systeem is ook zeer uniek (je kan per les, module inschrijven of een volledige reeks).

We vinden het belangrijk om te werken met producten van verschillende merken, met gastsprekers & gastdocenten en het bieden van stages die zorgen voor een eerste werkervaring. Ook het eindexamen was fantastisch! Een echte fashionshoot waarbij de make-up artists & fashion stylists moesten samenwerken in een thema: model, make, up, styling, fotograaf, …het eindresultaat was top!

We hebben natuurlijk ook verdere plannen. Door de blijvende vraag zijn we gestart met de Make-up opleiding op zondag & make up summerclasses (starten zomer 2015) en bieden we customized fashion stylist classes aan voor specifieke doelgroepen (kappers, visagisten, verko(o)p(st)ers, … and so much more to come!

Onze drijfveer op lange termijn is dan ook dat we Blush graag blijven doen. Het is een passie om onze kennis door te geven en ons enthousiasme over te dragen.

Als laatste: wat is jullie motto?

Het belangrijkste over ons zelf: We love to share our passion <3

 

 

IMG_4629

De lessen kleur – en stijlconsulent en make-up artist zien er als volgt uit:

Make-up

1) Beginners

 • 1. Kennismaking materialen en technieken huidopmaak
 • 2. Dag make-up
 • 3. Rijpere huid met verjongingstechnieken
 • 4. Avondmake-up met valse wimpers
 • 5. Bruidsmake-up
 • 6. Smokey eyes en the perfect lip

2) Gevorderden

 • 7. Oogcorrecties, lipcorrecties, wenkbrauwcorrecties
 • 8. Retro make-up jaren ‘20, ‘30, ‘40 en ‘50
 • 9. Retro make-up jaren ‘60, ‘70 en ‘80
 • 10. Foto- & filmmake-up & mannen make-up
 • 11. Catwalk: shaping, highlighting en cateye
 • 12. Etnische make-up: donkere huid en Aziatische huid

3) Specialisatie

 • 13. Hairstyling: de basis
 • 14. Werken naar foto met gebruik van facecharts
 • 15. Playing with colours: vet- en waterschmink, glitters, …
 • 16. Trends, designers en look creeren m.b.v. moodboard
 • 17. Thema make-uppen: travestie, circus, halloween, …
 • 18. Examenles met werk voor portfolio

Na deze achttien lessen kan je als een heuse MUA starten. Daarnaast krijg je ook de kans om je aan te sluiten bij de Agency van de dames. Een fantastische optie die je erbij kan krijgen, wanneer je de opleiding tot een goed einde brengt. Bij Blush Agency krijg je de mogelijkheid om als erkend Fashionstylist, Make-up artist of Hairstylist te werken voor hun agentschap. De lessen mode gegeven door Palmira hebben net dezelfde werkwijze.

Fashion

1) Kleur

 • 1. Intro kleurentheorie en de 4 seizoenen
 • 2. Techniek van de seizoenen en kleurcombinaties
 • 3. Kleur in make-up
 • 4. Praktijk: kleur bij elkaar
 • 5. Praktijk: kleur op model
 • 6. Spelen met kleur en moodboards

2) Stijl

 • 7. Gelaat, figuur en camouflagetechnieken
 • 8. Stijl, imago, accessoires en stijliconen analyse
 • 9. Styling in fashion en fashionanalysis
 • 10. Praktijk: styling op elkaar
 • 11. Praktijk: styling op model
 • 12. Integratie van kleur, stijl en imago

3) Specialiseren

 • 13. Lingeriestyling & mannenstyling
 • 14. Garderobeplanning, personal shoppen en trends
 • 15. Careerplanning, PR en portfolio opbouw
 • 16. Voorbereiding fashionshoots met gastsprekers
 • 17. Wat zegt morfologie over je karakter
 • 18. Examenles met werk voor portfolio
IMG_4627

 

Nou, ziet er toch super uit?! Maar goed, natuurlijk moet ik jullie ook nog vertellen over mijn opleiding dag make-up die Caroline me gaf. Bij aankomst zaten alle studenten in de leuke bar. De bijhorende bar is zo modern en strak ingericht, dat je meteen voelt dat hier werk ingestoken is. De studenten zelf waren allemaal zo lief, maar vooral bijzonder happy over hun allereerste lesje de week voordien. Ik schrok, want bij aanvang leek het mij gewoon een typische opleiding. Zo benieuwd gingen we met z’n alle naar boven en verwelkomde Caroline ons allemaal.

IMG_4594

We werden opgedeeld in duo’s. Ik had de eer om met de enige jongen aanwezig te werken. Natuurlijk vond ik dat super cool, want je hebt niet alle dagen de kans om eens een man te schminken. Eerst kregen we de uitleg over de juiste primer, de perfecte foundation (deze keer de iets lopendere van MAC, voor een minder dikke laag foundation), de passende blush en natuurlijk ook een goeie highlighter. De uitleg werd zo goed gegeven, dat het kinderspel leek. Tot je zelf eraan begint natuurlijk… Met een beetje alles uit te proberen, kwamen we allemaal tot een juist resultaat. Het goedkeurend oog van Caroline zag dat het goed was en dus verdiende we een koekjespauze. Tijdens de pauze wordt je verwend hoor, dat ook nog!

Daarna was het de beurt aan de ogen, die we ook van een soort base coat voorzien. We verdelen een lichte kleur over het ganse ooglid en zorgen voor de juiste schakering met een donkerdere kleur. Ik vond het fijn om te zien hoe alle studenten écht op gingen in de uitleg van Caroline. Je merkt dat hier zo’n ontspannen sfeer hangt, maar dat er toch wel degelijk de juiste info wordt gegeven. Afwerken met eyeliner en mascara en done. Zo makkelijk als ik het nu vertel is het niet, maar als jij nu net zoals mij ook de juiste techniek wil kennen, dan is surfen naar de website van Blush Academy een must.

Resultaat van mijn make- up door Bob Fanton:

IMG_4625

 

Kortom een dikke vette aanrader, want zo’n docenten heb je heus niet overal. Thanks Caroline en Palmira voor de leuke kennismaking met jullie Blush Academy. You can be proud! http://www.blushacademy.be/

IMG_4628

 

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.