Twee nieuwe brilsmurfjes

25 februari 2015

Eventjes geleden lieten we jullie al een beetje mee kiezen via een blogpost. De keuze uit de verschillende brilletjes die je kan vinden bij Brilcenter in Heist Op Den Berg is dan ook allesbehalve een makkie. Uitbaters Geert en Carine én hun team staan altijd klaar om iedereen een eerlijke mening te geven, maar de beslissing ligt toch nog steeds bij jezelf. Een bril draag je daarbij ook vaak, zeker als je net zoals mij slechte ogen hebt. Niet alleen jij, maar ook je partner en je familie moeten ermee tevreden zijn want zij zijn diegene die er natuurlijk dagelijks op kijken. Knopen werden doorgehakt – finally!

IMG_2727

Maar hoe kies je wanneer je écht niet kan kiezen?

 

Je hebt een vierkant gezicht: je kiest beter voor ronde of ovale brilglazen. De bolle vorm zal je gelaatstrekken verzachten. Een rechthoekig model gaat je gezicht enkel scherper maken, zodoende dat het te streng lijkt.

 Je hebt een rond gezicht: je gaat best voor een bril met een rechthoekige of vierkante vorm. Jij moet vooral denken dat je niet téveel mag doen, want je weet het natuurlijk wel al…”too much is natuurlijk nooit goed”

Je hebt een driehoekig gezicht: een bril met een ovale montuur is het beste voor jou. Het bovenste gedeelte aan je buitenste ooghoeken is bij voorkeur afgerond: dat houdt een puntige kin in evenwicht.

Processed with Moldiv

 Je hebt een ovaal gezicht: Een bril kiezen is een waar plezier, je hebt keuze genoeg omdat elke vorm bij je gezicht past. Een zwaar en rechthoekig montuur zou een goede keuze zijn: het maakt je gezicht breder en minder lang. Let misschien toch op met hele fijne monturen, ze zouden je gezicht wel eens onnodig kunnen verlengen. Gelukkig voor mij val ik nooit op een fijn montuur. Ik vind deze persoonlijk te klassiek overkomen en ik ben meer een durver op dat vlak. Maar goed, leve ovale gezichtjes dus, want zij hebben wel degelijk de meeste keuze.

Nou, hiermee kan je opticien natuurlijk zeker wel helpen. Zelf wissel ik al jaren af: de ene dag een brilletje, de andere dag lenzen. Beide opties zijn te vinden bij Brilcenter in Heist Op Den Berg. Je krijgt er telkens de meest zorgvuldige uitleg, keer op keer – wanneer je dat zelf wenst natuurlijk. Mijn vorig brilletje was er ééntje van Gucci, de keer daarvoor koos ik voor Chanel. Deze keer koos ik voor een atypische kleur: lichtbruin. Ik heb een vrij bruine huid, gecombineerd met lichtbruine haren. Bruin kan dus so-wie-so niet slecht zijn voor mij. Toch heb ik zulke lichte kleur nooit eerder durven nemen. Het modelletje is van Rodenstock en is ontworpen door Claudia Schiffer. We leerde dit merk al eerder kennen tijdens The Gift Suite afgelopen jaar in Antwerpen, waar we onze eerste zonnebril van het merk op onze snoet mochten zetten. De collectie is heel uitgebreid, waardoor de keuze écht niet makkelijk was. Er was ook een lichtroze variant, maar die vond ik net dat tikkeltje te licht. Zo blij met m’n nieuw brilletje – die ga ik de komende dagen niet meer afzetten.

IMG_4528

Inge had het nog moeilijker met kiezen.

Yentl heeft gelijk. Een zonnebril kiezen vind ik al een moeilijke opdracht. Laat staan de allereerste echte bril die ik op mijn neus zet. Ik vind het een goed plan om niet over één nacht ijs te gaan. De bril benadrukt immers je persoonlijkheid en moet met zorg uitgekozen worden. De selfies die ik maakte hebben mij goed geholpen. Je krijgt niet alleen commentaar van je omgeving maar je kan ook wat afstand nemen van jezelf. Gelukkig heb ik ook een brillengezicht en kon de keuze nooit echt fout zijn. 🙂 uiteindelijk werd het de donkerbruine Gucci, omdat die met zijn ronde glazen mijn uitstraling iets verzachte.
Ondertussen heb ik hem al een paar dagen op en regent het complimentjes. Bedankt Geert voor het geweldige advies en de service. En dan heb ik het nog niet over zijn engelengeduld. Leer een echt blondje maar eens lenzen inzetten.gelukkig voor mij heeft Yentl daar geen beeld van.image

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

 1. Geert schreef:

  Knap, heel knap artikel !!
  Maar hoe kan het anders met deze knappe verschijningen !
  Daar doen we het voor, super!
  Lets go for the sunglasses .

  Groetjes vanuit Heist,
  Geert

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.