Franssen Juweliers: een hart voor juwelen in hasselt

24 mei 2018

Hasselt is een zalige stad waar je naar hartenlust en in stijl kan shoppen. Geen wonder dat  Franssen Juweliers er al jaren een vaste waarde is. De familie heeft een grote passie voor kleine “treasures” en draagt niet alleen de juwelen maar ook haar klanten een warm hart toe. Wie de zaak binnenkomt wordt met een grondige kennis van zaken en een oog voor detail met zorg begeleid in zijn zoektocht naar het juiste juweel. Dat is volgens mij heel belangrijk want een juweel is liefde, liefde voor het leven en daar moet je zorgvuldig mee omspringen.

Een warm hart voor juwelen

juwelier Franssens

Franssen Juwelier staat ook al heel lang bekend als een echte trendsetter. “The lady of the house” zoekt steeds naar ontwerpen die net dat ietsje meer uitstralen. Het juiste juweel benadrukt immers  je persoonlijkheid……en willen we niet allemaal uniek zijn?

Uniek zijn ook de prachtige sieraden van het Deense Ole Lynggaard. Marie en ik hadden de eer om samen met een paar klanten een bezoek te brengen aan het atelier in Kopenhagen. Het werd een tweedaagse met veel plezier, heerlijk eten en een schat aan nieuwe ervaringen.

Met de hand vervaardigd

Schoonheid zit in kleine dingen

Het Deense koningshuis is grote fan van de mooie ontwerpen en heeft het sieradenatelier in 2008 tot officiële hofleverancier benoemd. Een titel die uiteraard alleen aan bedrijven wordt verleend die al jarenlang met volle tevredenheid aan het hof leveren. Als je ziet hoe alle stukken in het atelier met zorg en heel veel liefde voor het vak met de hand vervaardigd worden, dan begrijp je dat meteen. Al dat nauwgezet ambachtelijk werk verklaart natuurlijk ook het prijskaartje van de collectie. 🙂

Verfijnd vakmanschap van Ole Lyngaard

Ole Lynggaard heeft samen met dochter Charlotte zijn bedrijf ook internationaal naar de top gebracht en is wereldwijd een groot succes. Terwijl Ole zijn ontwerpen een tijdloze elegantie uitstralen creëert dochterlief een meer markante modieuze stijl. De vrouwelijke touch is duidelijk aanwezig.

Kopenhagen verkennen

 

Wij verbleven in het boetiek hotel SKT. Annae, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan kopenhagen. Met de taxifiets trokken we de stad in naar het feeërieke Tivoli Park. Ook een boottocht met als vertrekbasis het kleurrijke Nyhaven kon natuurlijk niet ontbreken. Een restaurant waar je zeker eens moet binnenspringen (lees: reserveren is een must) is het sjieke maar ook hippe Viktor.

 

 

Ps: Ole Lyngaard draagt ook de nieuwe man een warm hart toe

Franssen Juweliers
Demerstraat 51-53
3500 Hasselt

www.franssenjuweliers.be

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.