Warm krijgen in de filmzaal doe je zo

21 februari 2015

IMG_4674  Ja hoor, natuurlijk heb ik het over Fifty Shades of Grey, want voor mij was het toch best wel een film waar we het warm van kregen. We werden uitgenodigd tijdens de Ladies @ The Movies voorstelling in de Hasseltse Kinepolis. Massa aan vrouwen van écht wel elke leeftijd. Ik sprak zelfs met een vrouw achteraan de 60, die zelfs alle boeken gelezen had. Nou… om eerlijk te zijn vond ik de eerste boek het best. De twee daaropvolgende heb ik steeds opgegeven en dat al in het eerste deel – shame on me.

Maar vandaag niets over boeken, maar wél over de film zelf. Ergens waren we allemaal een klein beetje bang dat de verwachtingen zo hoog gespannen waren, dat het misschien wel eens tegen zou kunnen vallen. Toch hoorde ik voor ik naar de film zelf vertrok ook wat negatieve reacties: ‘je zag geen rode huid van de zweepslagen’, ‘de film was over-rated’, of ‘dat ze hier maar geen vervolg op maken’. Dat maakte me eigenlijk enkel nog nieuwsgieriger naar de film.

Hoofdrolspelers van dienst waren Jamie Dornan en Dakota Johnson. Jamie, de knappe mister Grey en Dakota de natuurlijke Ana. Voor mij was dat een perfecte keuze en ook een mooie combo. Sarah en ik zaten klaar met lekkere paprika chips, cola, wijn én natuurlijk salty popcorn. Yum… laat Mr. Grey maar komen dachten we.

IMG_4680

 

Ik liet me vanaf de eerste minuut meeslepen in de gevoelens van Ana tegenover Christian. Hij heeft misschien wel hele vreemde wensen, maar kom op…. Als je hem in die ogen aankijkt, dan kun je niet anders dan je volledig mee laten slepen. En hoe het gespeeld is, is best oprecht en herkenbaar. Het is heel netjes gefilmd (als je tenminste tegen een paar blote borsten kunt en hier en daar een sneak peak van hoe het er beneden uitziet- om in detail te treden: hairy). De scenes waar iedereen zo ontzettend benieuwd naar was zijn best wel goed ingeblikt.

De hele film heb ik ervaren alsof ik mee aan het lezen was in het boek. De emoties die ik toen las, waren ook voelbaar in deze film. Toch vind ik het boek nog dat tikkeltje beter. Jammer wel van het stomme einde, want de twee gaan uit elkaar in hevige ruzie. Wat er na die ruzie zal gebeuren, gaan we pas in een volgende film zien. Maar ladies, laat je niet ontmoedigen en move your asses to the movies!

IMG_4684

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.