Versgebakken superfoods uit onze oven

5 februari 2015

Header  Gezonde voeding: het is niet altijd even makkelijk. Ik leerde afgelopen jaar heel wat superfoods kennen zoals uit het assortiment van Hema. Je hebt daar onder andere quinoa voor een prikje, voor mij de allerbeste bulgur en natuurlijk ook de gojibessen. Je voegt ze toe aan je salade, maaltijd, shake of yoghurt en krijgt razendsnel extra bouwstoffen vitamines en vezels binnen. Zo uit de natuur op je bord of in je glas. En het zijn ook nog eens lekkere smaakmakers. Ook het assortiment van Kruidvat biedt een ruime keuze aan. Daar vind ik dan weer het chiazaad top. Makkelijk aan je ontbijt toe te voegen én je hebt meteen een boost aan eiwitten.

Schermafbeelding%202014-04-04%20om%2016_57_32_thumb_600x388

Ik ging aan de slag met bio-muesli én havermout uit de biologische winkel bij mij in de buurt. Daar kun je héél wat lekkers vinden, maar je betaalt er natuurlijk iets meer voor als bij Kruidvat & Hema. Een makkelijk receptje voor de perfecte ontbijtkoekjes kreeg ik ooit op de middelbare school van Annelies. Voor m’n verjaardag kreeg ik altijd deze zelfgebakken koekjes… en nu maak ik ze lekker zelf!

Naamloos

 

Wat heb je zoal nodig: 500gr havermout (of 250 gr muesli én 250 gr havermout), 200 gram boter of olijfolie, 200 gr rietsuiker en 200 gr bloem. Alles in één keer toevoegen en goed kneden. Daarnaast ook nog 4 eieren aan dit mengsel toevoegen en klaar is kees. Superfoods kunnen hier nog naar hartelust worden bijgevoegd: cacao nibs, goji bessen,… Je verwarmt de oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Dan laat je de koekjes ook 25 minuten bakken op 180 graden. Goed laten afkoelen en smullen maar!

 

 

2 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

2 Reacties

  1. Martine Prenen schreef:

    Ziet er lekker uit, superfoods best niet verhitten, dan verliezen ze hun super kwaliteiten. XX

  2. Cameron schreef:

    Hello friends, pleasant paragraph and good urging commented at this place, I am genuinely enjoying by these.|

    http://www.selamiince.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=328372

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.