Diner @ Umami Antwerp

19 januari 2015

Vorige week werden we door Mazda uitgenodigd voor de jaarlijkse perslunch. Restaurant Umami in de Luikstraat in Antwerpen was de place to be. Een Oosters getint restaurant.

image

Ik ben allergisch aan soja dus ik moet toegeven dat ik met een klein hartje aan tafel ging. Gelukkig stonden de zaakvoerders open voor alle oplossingen en heb ik de namiddag zonder enige allergie overleefd. We werden ontvangen met een fris aperitiefje. We begonnen heilig met een watertje om te vervolgen met een ‘coupke’. Eens aan tafel begon er een uitgebreid aan ‘tapas’ op Oosterse wijze. Zo was er bijvoorbeeld de sushi van tonijn, de spinaziesla, de fishcrackers,.. Ik dacht eigenlijk dat het dit ging zijn, maar later bleek dit het voorgerecht te zijn.

image

Weten jullie trouwens waarvan de naam Umami komt? UMAMI staat voor de vijfde smaak, naast zout, zuur, zoet en bitter. Het is zowel hartig maar het staat ook voor het zilte dat je terugvindt in zeewier, garnalen of sojasaus. Het restaurant zelf is ideaal gelegen op de kaaien in het Antwerpse. Dit restaurant huist in het voormalige pand van het bekende Velvet Lounge en is écht een magnifiek pand. Je komt écht wel ogen te kort. Alles is tot in de puntjes verzorgd, zelfs het servies maakt het eten extra smakelijk.

Het hoofdgerecht was een combinatie van scampi’s in een pittige currysaus, rundsvlees met wasabi en verse groentjes, kippenvleugels gevuld met gehakt en natuurlijk (hoe kan het ook anders) rijst. Als dessert kregen we een vanille ijsje met een luchtige mousse. Afsluiten deden we met een verse muntthee op z’n Japans. Begin je nu zelf al te watertanden? Surf eens naar http://www.umami-antwerp.be/ en reseveer je plekje.

image image image IMG_2790
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.