Boekenweelde op den berg

14 januari 2015

Af en toe doe je van die fijne ontdekkingen. Ergens in een verloren straatje van Heist op den Berg ligt een super café ” de Living”. Het estaminet is leuk om een avondje op zijn “Friends” door te zakken met muzikale intermezzo waar “Phoebe” een puntje kan aan zuigen. Maar het echte pareltje vind je naast de deur. Het Voorwoord is een klein boekenwinkeltje waar je de bestsellers nog echt ruikt en je de verhalen ook letterlijk mag proeven.
image
Je kan er een heerlijke chocomelk bestellen terwijl je het boek van je keuze even doorbladert. Boeien de eerste pagina’s je niet dan kan je rustig op zoek naar een exemplaar dat wel de moeite loont. Zo koop je dus nooit een kat in een zak.
image
image
De eigenaar is een toffe belezen krullebol die je natuurlijk met veel plezier begeleidt in je keuze. Zijn favoriete boek aller tijden is een flinke turf. Volgens Gert is De Essays van Montaigne het enige boek dat je moet gelezen hebben. Deze Franse filosoof stelde zichzelf en de wereld in vraag. Hij ging een directe dialoog aan met de lezer op de grens van literatuur en filosofie. “Wat weet ik?” en “wie ben ik?” zijn twee cruciale vragen die je samen met hem kan ontdekken. Een quote van de filosoof die voor mij alvast even goed scoort als mijn warme chocomel:” Het zekerste teken van wijsheid is onverstoorde vriendelijkheid.”
image
Zelf heb ik gekozen voor een luchtiger boek. Alhoewel, mijn fascinatie voor het begrip tijd zeul ik al een poosje onder de arm. De Britse BBC presentatrice, Claudia Hammond schreef “Supersnel slow motion”. Een boek dat een vleugje biologie, neurologie en psychologie mengt met persoonlijke anekdotes en gedachten experimenten. Een les in het vertragen of versnellen van de tijd is handig meegenomen. De tijd voor ons winnen een godsgeschenk, of niet? 🙂
image
Voor wie het nog wat luchtiger wil houden, er is ook een ruime keuze aan stripverhalen en leuke kinderboeken. Budgettaire perikelen verdwijnen als sneeuw voor de zon door een ruim aanbod van tweedehands boeken. Bij het buitengaan viel mijn oog nog op de laatste nieuwe Paulo Coele ” overspel” maar dat is voor een volgende keer.
image
hetvoorwoord.be

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.