Vijf redenen voor een klasse verblijf in Kempinski Portorož

22 februari 2018

Na een paar heerlijke dagen in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, was het tijd voor een korte stop in Portoroz. In Ljubljana zelf was het redelijk, grijs en koud en werden we vooral opgewarmd door de mooie kleurrijke gebouwen en de bewoners zelf. (lees artikel over Ljubljana )  Onderweg met de taxi belandden we echt in een winter wonderland landschap met hevige sneeuwbuien maar hoe dichter we de kust naderden hoe blauwer de lucht werd en de sneeuw zachtjes smolt.

  1. Het weer 

Portorož heeft een zalig mediterraan klimaat met duidelijke verschillen tussen de vier seizoenen maar toch veel zon.  De zomers zijn warm en de winters gematigd. In de zomer wordt het gemiddeld 22°C warm. De gemiddelde temperatuur in de koudste wintermaanden bedraagt slechts 4°C. Het regent er nooit verschillende dagen na elkaar en de zon is gretig. De enige spelbreker is de Bora wind uit het Balkangebied die hier met regelmaat de kop opsteekt. Dat konden we tijdens een fotoshoot in badpak (in december) aan de lijve ondervinden. Maar uit de wind was het zalig toeven aan de zee.

Ook in de winter genieten van de zon in Kempinski Palace Portorož

2. De ligging 

Het populaire kuststadje ligt in het westen van Slovenië aan de Adriatische Zee. Portorož betekent “De haven van rozen’ en die haven aan rust vind je ook in de tuin van het hotel. Op het strand is het in de zomer heel wat drukker maar tijdens ons verblijf was het er heerlijk uitwaaien op slechts enkele luttele meters van het hotel. Dit is ook een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de hele kuststrook. Je kan sportief starten, huur een fiets in het hotel en fiets voorbij Piran naar Fiesa. Het zal je aangenaam verrassen.

Op wandelafstand van het strand

3. Lekker eten 

Het Kempinski hotel heeft twee à-la-carterestaurants en het zeer uitgebreide ontbijtbuffet wordt geserveerd in de indrukwekkende Crystal hall.

Schitteren in de Crystal hall

Aperitieven of lunchen in Fleur du Sel

Uitgebreid en zalig tafelen in het sjieke Sophia

4. Spa en wellness 

In 1994 werden er helende minerale bronnen in de voorsteden van Portoroz ontdekt, waaromheen snel een netwerk van wellness en beauty faciliteiten groeiden. Ook Het Kempinski hotel heeft heel wat faciliteiten. Je kan je heerlijk ontspannen en tot rust komen in de Rose Spa, die meer dan 1.500 m² groot is. De stijlvolle Spa is voorzien van verwarmde zwembaden met zeewater, hot tubs, stoombaden, sauna’s en je vindt er een uitgebreid gamma  schoonheidsbehandelingen. Wij moesten natuurlijk een badje nemen met rozenblaadjes en ons heerlijk laten verwennen met een ontspannende lichaamsmassage.

In de Rose Spa je laten pamperen met rozeblaadjes

 

5. De grandeur van KEMPINSKI

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik kan zo genieten als ik kan slapen, eten en ronddwalen in een luxueuze en stijlvolle omgeving. Wanneer je binnenkomt in het Portorož Kempinski hotel heb je meteen de juiste vibe te pakken. Je kan je kamer kiezen in het hippe moderne gedeelte of je onderdompelen in vervlogen tijden. Natuurlijk is die laatste vleugel mooi gerestaureerd en was onze keuze snel gemaakt. De volgende keer gaan we voor hip en modern, beloofd. 🙂

Verdwalen in je kamer en in het prachtige zicht.

Luxe girl

 

Info over prijzen Kempinski Portoroz

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Nicole Smets schreef:

    Holala beter kan haast niet!? Super!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.