Binnenkort the Star on the Star Clipper

16 maart 2016

Wie mij een beetje kent weet dat ik graag de wind in de haren heb. Ik droom al jaren om met mijn man  een paar jaar rond de wereld te zeilen maar door ons drukke bestaan wordt dat steeds maar op de lange baan geschoven. Maar in de grote vakantie komen we toch heel dicht bij. We gaan op reis met de Star Clipper. Een imponerende viermaster die onze drang naar avontuur alleen maar zal aanwakkeren.

 

De Star Clipper: een droom van een zeilschip

 

image

Wij zullen de Middellandse zee onveilig maken, maar wil jij ook graag het Oosten ontdekken op deze sportieve en tevens luxueuze manier, dan heb ik goed nieuws.
De Star Clippers zullen in 2017 ook in Indonesische wateren opereren. De maatschappij, met drie indrukwekkende schepen in de vaart, zal 19 fantastische cruises aanbieden met vertrek tussen 6 mei en 14 oktober 2017. Het zijn reizen vanaf Singapore en Bali, inclusief Bali rondreizen en cruises tussen Bali en Singapore.

 

Indonesië ontdekken  langs haar prachtige kusten

 

DCIM118GOPRO

De Star Clipper vaart langs unieke exotische havens waar de passagiers kennismaken met de cultuur van Indonesië. Het schip gaat voor anker nabij prachtige baaien met palmbomen, typisch voor Indonesië.  Je maakt  kennis met ‘het Land van duizend Eilanden’ en beleeft avonturen net als Robinson Crusoe. De turquoise zee en de hagelwitte stranden zullen nog lang tot je verbeelding spreken.

Wie nog nooit een bezoek aan Indonesie heeft gebracht moet oppassen voor een ernstige vorm van verslaving! 🙂

image

 

Paradijs op aarde

 

image

Een van de hoogtepunten van de zes nieuwe cruiseroutes in de Indonesische wateren is de observatie van de Komodraken, de grootste varanen van de wereld. Het zijn karnivoren die vogels eten en kadavers van allerlei andere dieren.

De komodovaraan: geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!image

De vloot van Star Clippers bestaat niet uit mega-cruiseschepen met duizenden passagiers, maar uit compacte zeilschepen die makkelijk kleinere havens kunnen binnenvaren waar die grote schepen niet komen. Er kan bijvoorbeeld aangelegd worden bij Pulau Satonda, op de noordkust van Sumbawa, een eiland dat miljoenen jaren geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting op de zeebodem. Satonda is een nationaal park, met fantastische bergen die hoog in de hemel steken en een krater gevuld met zout water. Rond het eiland liggen koraalriffen.

image

Ik heb zelf al een paar keer Indonesie rond getrokken en ben zonder enige twijfel helemaal in de ban van de schoonheid en de gastvrijheid van het land. Als je het in luxe kan doorkruisen met de wind in je haar op een zeilschip ben je volgens mij helemaal van de wereld.

Wie heel graag mee droomt met mij moet zeker eens gaan kijken op de website van Star Clipper. Met een heel klein beetje sparen en een heel groot verlangen naar avontuur in stijl ben jij misschien wel één van de eerste om dit verhaal verder te vertellen.

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Sarah - Tasting Lifestyle schreef:

    Waw, Star Clippers staat ook nog op mijn verlanglijstje! De combi van een zeiljacht met de service en mogelijkheden van een luxueus cruiseschip lijkt me fantastisch! Geniet ervan, ben benieuwd naar de foto’s en ervaringen.

    http://tastinglifestyle.blogspot.com

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.