Love the way you fly

16 januari 2016
image

Als het hier in ons Belgenlandje wat kouder wordt snak ik echt naar een beetje zon. Een tripje naar Barcelona is bijna een evergreen geworden in mijn drukke leven. Het is niet te ver, de kans op mooi weer is groot en je vindt er cultuur en shoppingsplezier in een notendop.

Sé curioso iviaja mas!

 

image

Het wordt natuurlijk nog fijner als je dat allemaal kan beleven zonder je zelf zwaar op kosten te jagen.
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling biedt vluchten aan niet te kloppen prijzen. Ik heb hun App op mijn I-Phone staan en ben altijd op de hoogte van speciale aanbiedingen. Ik kies ook meestal voor hun optima tarief zodat ik 23 kg bagage mag inchecken. De kunst is om die dan niet helemaal te vullen zodat er nog plaats overblijft voor mijn koopjes. #sorrynosorry

Service hoeft niet duur te zijn

Vueling heeft in Barcelona ook een vier sterren hotel niet ver van de Plaça de Catalunya. Na vijf minuten wandelen sta je dus al op de wereldberoemde Ramblas. Het is hip en trendy en van alle comfort voorzien. De gewone kamer is niet al te groot maar erg handig ingericht en onder de regendouche wil je niet meer uit.

image

Voor het ontbijt betaal je 16 euro en dat is het meer dan waard. Vers fruit, pan con tomate om zelf te maken en een overaanbod aan zoetigheden waren de dingen waar ik onmogelijk aan kon weerstaan. Je kon ook per tas een kopje koffie nemen wat veel beter is dan die kannen hotelkoffie die ze soms serveren.

Shopping on a bike

image

Je kan er ook een elektrische fiets huren en dat vond mijn man een geweldig idee. Hij winkelt wel graag maar heeft aan wandelen een broertje dood. Als je dat ding op volle snelheid zet moet je toch een beetje oppassen. Op een bepaald moment voelde ik mij precies een Barcelona Bastard. Maar dan wel eentje in stijl.
Wiehhhhhhhhhhheeeeee…. het was zo fijn dat ik bijna vergat dat ik “on a mission” was. Waar vind je de leukste winkeltjes in BCL?

HOTSPOTS

image
Ivori: Een op en top Catalaans winkeltje met fashion van eigen bodem.
Mirallers 7
QK: Ligt op een boogscheut hier vandaan en is super hip. Bohochic voor gevorderden.
Room: Laforja 112
Alle kleine straatjes van Barrio Gotica zijn zeker de moeite. Begin je strooptocht in Calle Avignon
Maar de grote Spaanse ketens zijn zeker ook een bezoekje waard. Je vindt er soms dingen die bij ons niet in de rekken hangen en het is sowieso 20 procent goedkoper. Trek daar nog eens de korting tijdens de solden af en je hebt echt wel een grote koffer nodig om huiswaarts te vliegen. Olé!

image

Ga naar de Bubbletrouble FB pagina en waag je kans!

 

5 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

5 Reacties

 1. imke schreef:

  Ik woon momenteel in Barcelona en ben echt verliefd op de stad! Ga zeker die winkeltjes uit testen hihi #also #sorrynotsorry

  Heel leuk artikel
  groetjes Imke
  colourfulmornings.com

 2. Jacqueline van velzen schreef:

  Waanzinnig leuk verslag.
  Natuurlijk kansje gewaagd op facebook

 3. Joyce Pots schreef:

  mijn koffer is groot genoeg!! dus kom maar op ik ga de shop / fiets/ overnacht uitdaging aan met Vueling .. dat ik daarvoor vanaf brussel zou moeten vliegen .. geen probleem maken we er gewoon nog een extra lange trip van om dus ook brussel te gaan ontdekken!!
  het lijkt mij super om de culinaire keuken van spanje te gaan ontdekken (ik geef toe naast mallorca / gran canararia is deze dame nog nooit in spanje geweest en ze is in maart alweer 30!! het lijkt mij ook super tof om een voetbal wedstrijd van barcelona mee te mogen maken alle mooie gebouwen te bezichtigen en dan natuurlijk heerlijk mijn pinpas leeg plunderen door te shoppen tot ik erbij neerval!! 😀 ik duim dus heel hard mee!! wie weet mag ik de zon opzoeken hoe gaaf zou dat zijn 😀

 4. Karen - Dressing in Labels schreef:

  Barcelona is echt zo een fijne stad om te shoppen!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

 5. Joyce Pots schreef:

  geen dutjes doen genieten van de stad natuurlijk slapen kan in het vliegtuig en thuis wel weer 😛

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.