Drie “must do’s” in Le Grand Bornand

3 februari 2018

Wanneer de sneeuw kraakt en de houten huisjes fluisteren: “Bienvenue au Grand Bornand” dan weet je dat je goed zit. Op een uurtje rijden van Genève ligt het schilderachtige dorpje Le Grand Bornand vredig in het wit. Hier vind je geen mastodonten van beton of appartementencomplexen waar je niet echt vrolijk van wordt. Hier heerst er authenticiteit, rust en Franse Charme. Wij logeerden in het  drie sterren hotel La Croix Saint Maurice met een prachtig zicht op het marktplein en de feeërieke  omgeving.

Feel the mountains in your room

 

De kamers zijn niet mega groot maar een mooi terras maakt voor mij veel goed. Het ontbijt is verzorgd en je eet in een heel mooi kader. Beneden in het hotel is er ook een bar/ restaurant waar je zalig van alle kaas geneugten kan proeven. Je moet toch op zijn minst één keer tartiflet of fondue geprobeerd hebben.

Reblochon in alle maten en gewichten: lekker

Je slaapt meteen ook op wandelafstand van de skipisten en dat is super want ’s morgens de bus op vind ik nooit een goed plan. Le Grand Bornand maakt deel uit van het Massif des Aravis. Een sneeuwzeker skigebied dat in totaal beschikt over meer dan 200 kilometer aan pistes. Het pisteaanbod is behoorlijk divers waardoor ieder type skiër hier goed uit de voeten kan. Let wel op! De pisten in Frankrijk zijn iets moeilijker dan elders dus hou daar zeker rekening mee als je kleur bekent. 🙂

Ik ga voluit voor rood op de piste

Wat mij meteen opviel is de kunde waarmee de sneeuw op de piste zorgvuldig geprepareerd is.  Ook het gehuurde materiaal was perfect verzorgd en dus konden wij voluit van onze skitocht  genieten. Ook de zon liet haar  beste kant  zien en verwende ons met haar warmte. Het prachtige zicht werkt als serieuze appetizer en buiten eten is altijd een luxe.  http://www.restaurant-terres-rouges.fr/

Tijdens de lunch wat buiten hangen 🙂

Wie ons al een tijdje volg weet dat wij graag op de latten staan maar dit keer wilden we ons verhaal nog wat avontuurlijker. Onder het motto “wij laten onze hoge hakken thuis en trekken onze GI Jane outfit aan “ genoten we met volle teugen van deze drie outdoor sporten. (Al dan niet met een groot of een klein bangeske:-))

1. Sleeën

Op zich is dit de meest voor de hand liggende sneeuw activiteit en had ik mij daar vroeger ook al wel eens aan gewaagd. De sleetjes hier hebben wel remmen wat het “super Mario Bros” gehalte alleen maar versterkte. Na een paar lachbuien en duiken in de sneeuw bleef ik een beetje achter de gekke bende zodat ik ten volle kon genieten van het vallen van de avond en de mysterieuze volle maan. Had ik jullie trouwens al verteld dat ze Marie en mij per rescue scooter met een reuze vaart naar boven hadden gebracht zodat we net op tijd waren voor de afdaling? Nee, oké vergeet het dan maar want eigenlijk mag dat niet 🙂 #zocoolentof

Super Mario Bros voor gevorderden 🙂

 

2. Biathlon

Het leek wel of wij met zijn allen gaan oefenen waren want raak schieten was niet echt een probleem. De zware fysieke inspanning die erbij hoort is natuurlijk wel een ander paar mouwen, probeer dan je geweer maar steady te houden zeker als je recht staat. Als je de groten aan het werk wil zien kan dat tijdens de wereldkampioenschappen die hier elk jaar plaatsvinden.

Raak schieten, het werkt verslavend.

3. Paragliding

Last but not least zijn we ook gaan vliegen. Met een parachute en een instructeur die ons na een kwartiertje terug veilig op de grond zette. Heb je dit nog nooit gedaan schrijf dan maar meteen een extra item op je bucketlist. Zelfs al heb je net als ik hoogtevrees en moeite met het afgeven van controle dan is dit nog altijd een echte must. Ik ga er niet om liegen. Toen ik aan de rand van de afgrond stond, waar je dus met je ski’s in moet glijden, zag ik het leven even niet meer zitten, letterlijk. Het scheelde een haartje of ik was met ski’s en al gewoon terug gekropen. Ik had het mij  beklaagd dat is zeker want zweven in de lucht met de blik van een vogel geeft ruimte in je hoofd en nederigheid in je hart. Eens de lucht in was mijn angst helemaal weg al moest de instructeur toch niet teveel gekke kunstjes uithalen. Vrijheid, blijheid en zusterschap klinkt dat niet heel Frans? 🙂

Met een arendsblik en een bangeske de lucht in

De Franse charme van Le grand Bornand zal nog lang blijven nazinderen. De adrenaline van het avontuur ook. Dag houten huisjes, bewaar jullie verhalen en fluister ze weer, misschien volgend jaar, elke keer meer.

info: https://www.legrandbornand.com/

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.