Ljubljana, sfeer en gezelligheid op een boogscheut

21 januari 2018

Wie tijdens de wintermaanden zich wil laten verwarmen door de charme van een mooie en gezellige stad moet zeker eens een bezoekje brengen aan Ljubljana. Deze levendige studentenstad heeft heel wat te bieden en je vliegt er voor een luttele 60 euro  met Wizzair naartoe.

 

Wij bookten een paar nachtjes in het Antiq Palace. Het gebouw dateert uit de 16de eeuw en heeft nog steeds een vorstelijke uitstraling. Marie en ik vreven meteen in onze handen want dit “Small luxury hotel of the world” is de perfecte locatie voor een paar tot de verbeelding sprekende foto’s. Het onthaal was vriendelijk maar vrij summier maar de ruime suite maakte dat meer dan goed.

 

Small Luxury hotels of the world: Antiq Palace

Buiten de mega kamer hadden we ook nog een grote woonkamer en een keukentje. Zo konden we onze slaapruimte een beetje netjes houden. In de meeste gevallen is die meteen omgetoverd tot een ontplofte dressing tot grote ergernis van de kamermeisjes. Maar ja, er moet ook gewerkt worden, sorry girls.

Even overleggen hoe we onze dag gaan plannen

But first coffee

Het ontbijt is ook vorstelijk in het Antiq Palace hotel en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Alles wordt ook met zorg gepresenteerd en is een streling voor het oog en onze lens. Alleen ook hier blijft de bediening summier. Je kan ook heel de dag een gratis drankje inschenken aan een geweldig mooie bar.

Heerlijk ontbijten in het Antiq Palace Hotel

Tea Time

Je kijkt ook uit op een feeërieke binnentuin en alhoewel de temperatuur niet echt meezat moesten we er toch even plaatsnemen. In de zomer is dit mijn favoriete hiding place daar ben ik helemaal zeker van.

Binnenste buiten van de binnentuin in het Antiq Palace Hotel

Doorheen de stad loopt de Ljubljana-rivier en op beide oevers is het gezellig toeven met heel wat leuke, gezellige maar ook zeer hippe en verwarmde terrasjes. Voor de eerste keer in mijn leven heb ik een witte gluhwein gedronken en die smaakt ook heerlijk. Even over de  Tripel Bridge lopen is uiteraard een must. Deze driearmige brug verbindt het centrale plein met het moderne deel van de Sloveense hoofdstad en is de publiekstrekker bij uitstek.

De “Triple bridge”

Je hebt geen gids nodig om ze te vinden. Kijk uit naar de mooie roze en dus zeer opvallende Franciscaner kerk en je bent waar je moet zijn. Aan de overkant van de brug vind je Lolita, ook in het roze. Dit trendy en hippe eethuisje serveert zoete zaligheden en is de ideale plaats voor een tasje koffie.

Iets verder uit het centrum ligt het kunstdorp Metelkova. Het was ooit een militaire kazerne die nu volledig ingekleurd en ingericht is met kunst en graffiti. Er worden regelmatig feesten georganiseerd en je kan er op zoek naar een origineel punkrock sculptuur in één van de vele kunstgalerijen. Een overnachting  in de  voormalige gevangenis van de kazerne is ook een optie maar dat vonden deze twee luxe popjes net te ver gaan. 🙂

Punkrock in Metelkova

Ook s’avonds is het super gezellig in de buurt van de Trippel Bridge.

Kies voor Robba

Het is moeilijk een keuze te maken uit de vele restaurantjes. Robba is een klein, hip en gezellig restaurantje waar de goesting groot is, de prijzen klein en  de bediening helemaal top. De kelner suggereerde een plaatselijke wijn in plaats van de prijzige Franse Chardonais die wij naar goed gewoonte altijd bestellen en die was overheerlijk. Ook het tapabordje, de salade met kip en de vegetarische pasta waren om vingers en duimen af te likken en dat alles voor nog geen 40 Euro. De gezonde sapjes proeven is een doelstelling voor een volgend bezoek aan Slovenie. Ondertussen heb ik mijn ouders een tripje naar deze mooie hoofdstad cadeau gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat ze hen net zo betovert als ze met mij deed.

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Nicole Smets. schreef:

    Ziet er super gezellig uit!Ga mijn koffers pakken,leuk idee.:-)

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.