Gastblog: Kim Van Oncen stelt haar eerste boek voor

10 juli 2015

Kim Van Oncen kennen we natuurlijk als model, blogger maar ook als mama in spé. Omdat één geboorte voor Kim niet genoeg was, besloot ze naast haar eerste kind ook haar eerste boek tegelijk op de markt te brengen. En zo’n pittige dames, daar houden de bubbeltjes natuurlijk van.

Schermafbeelding 2015-06-21 om 08.15.46

Als je zelf nog eventjes niet weet wie deze dame is, kan je makkelijk even surfen naar haar website: http://www.kimvanoncen.com/

Die website heeft meteen al een bom van een quote: “LOOK LIKE A GIRL, ACT LIKE A LADY, THINK LIKE A MAN, WORK LIKE A BOSS”

Iemand die zo’n levensslogans heeft, willen we natuurlijk strikken om een samenwerking mee te doen. En jawel we proudly present our first guestblog with Kim. Enjoy!

 

Bubble trouble. Een leuk, knap, ambitieus, vriendelijk, fashionable en lekker duo naar mijn hart.

Toen ze hoorden over mijn boek “Daily Beauty” wilden ze jullie, hun trouwe lezers, er absoluut mee laten kennismaken. Willen we er niet allemaal niet elke dag stralend uitzien en dat met een minimum aan tijd en inspanning? Yes we do!!!

En wie kan beter over het boek vertellen als de schrijfster zelf,  moi? Inderdaad en dus heb ik de eer om voor een keertje guestblogger te zijn hier op jullie vast stek. Dus bij deze hello allemaal en aangename kennismaking … 😉

“Daily Beauty” is ontstaan uit mijn modeblog en werk als styliste. Ik kreeg via de blog heel vaak vragen van vrouwen die met onzekerheden, en vragen worstelden. Elke keer kregen ze een mailtje terug van me met hulp. Het was echter elke keer maar één dame per keer die ik op die manier kon helpen en dus groeide het idee van een boek. Op deze manier kon ik meteen veel ladies tegelijk helpen en dat leek me wel leuk. Uitgeverij Lannoo volgde me hierin gelukkig meteen en de kiem voor mijn eerste boek was gelegd.

Omdat het me aan de hand van al die vragen verwonderde hoeveel onwetendheid er nog is, ben ik begonnen aan het schrijven aan de basis van beauty en mode. Geen “rocket science” dus maar de basics voor elk meisje of vrouw …

Omdat ik zelf stevig met de voeten op deze mooie planeet moeder aarde probeer te staan wilde ik een boek maken voor de gewone vrouw zoals u en ik. Wat bedoel ik? Weinig tijd, druk met het werk, een uitpuilende mailbox en wasmand, geen enorm budget, kinderen, een stressvolle job, je huishouden, … ik vermoed dat jullie heel dit verhaal  of toch stukken ervan herkennen? Inderdaad we moeten SUPERvrouwen zijn tegenwoordig (waar is ons superheldenpakje dan?!). Toppunt van alles, we willen er daarnaast als het even kan ook nog elke dag verzorgd, fris en uitgeslapen uitzien terwijl we al deze taken tot een goed einde brengen.

Schermafbeelding 2015-06-21 om 08.14.45

Herkennen jullie de dagelijkse ratrace en tegelijkertijd de drang om ook nog steeds vrouw te zijn? Dan ben jij dè vrouw die iets aan mijn boek zal hebben. Ik heb geprobeerd door middel van listige trucjes jullie te laten inzien dat jullie met relatief weinig tijd toch al een heel eind kunnen komen. Het boek staat vol, maar ik zal hier een tipje van de sluier oplichten door er al 5 te geven die je dagelijks kan toepassen .

* Leg een pincet in je auto om eventuele haartjes van je wenkbrauwen of haren op je bovenlip, ja dat ook al eens voorvallen, te verwijderen in de auto. NEE niet als je aan het rijden bent, maar hoe vaak sta je niet nutteloos te wachten als er een afspraak te laat is, jij bent te vroeg, je wacht je kinderen op aan school of aan de sportclub,… No time to waste! Extra voordeel is dat daglicht je het beste zicht geeft op die overtollige haartjes.

KIMstreet11 kimtassen3

* Ben je een moeilijke beslisser bij het kiezen van je outfit? Hier is dan een leuke truc om te helpen. Bij het begin van het seizoen scheur ik prenten en foto’s die ik leuk vind uit tijdschriften en ik hang ze op een magneetbord. Zo krijg je een leuk en decoratief moodboard. Ik let vooral op outfits waarvan er al stukken in mijn kleerkast hangen, maar waarvan ik nog niet goed weet hoe ik ze zal combineren. Zo blijft ook mijn shoppingbudget binnen de perken. De foto’s komen vaak uit gewone tijdschriften en modemagazines, maar het kunnen net zo goed foto’s zijn van outfits die vriendinnen dragen op Facebook-foto’s die ik mooi vind en afdruk. Je zet dit in je kast of dressing en werpt er een blik op als je even niet weet wat aandoen.

KIMstreet1 KIMstreet4

* Huidproblemen? Dit kan al veel oplossen … Houd één keer per week een make-up- loze dag. Je huid zal je dankbaar zijn en zal je belonen door de rest van de week te stralen. Geef je huid rust als je een dagje vrij hebt, thuis werkt of een poetsdag hebt. Geloof me, de meeste mannen vinden het prettig om hun vrouw zonder make-up te zien.
 Zelfs een halve dag of een avond zonder make-up helpt al. Maak je gezicht gewoon schoon van zodra je thuis komt.

aangepastkimrekje2 kimcosy1 Schermafbeelding 2015-06-21 om 08.14.13

Kun je vaker dan één dag per week geen make-up dragen? Des te beter! Maar onthoud wel om je op te maken als je naar je werk of de winkel gaat. Breng een basis aan zodat je er verzorgd uitziet. Je gaat sneller van hippe mama naar duffe huismus dan je denkt …

* Wil je mooiere benen zonder al te veel moeite? Eigenlijk kan dat niet, maar er bestaat een truc die je al een eindje op weg kan helpen. Aan het einde van een douchebeurt ga je even onder (ijs)koud, stromend water staan. Je spieren trekken zich samen en dat is goed voor je bloedsomloop. Vervelende ‘bloemetjes’ op je benen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 De ‘truc met de koude douche’ maakt je niet echt strakker, maar optisch krijg je er wel mooiere benen en een fitter uiterlijk mee. Als je het lange tijd volhoudt tijdens je da- gelijkse douche, is het resultaat na een tijdje echt zichtbaar.
 Die korte koude douche geeft je achteraf bovendien een aangenaam en fris gevoel. Uiteindelijk kun je niet meer zonder. Je bent ook meteen een stuk wakkerder. Twee vliegen in één klap… en intussen begrijpen jullie dat ik daarvan houd.

* Houd ALTIJD rekening met je lichaamsbouw. Te veel vrouwen maken de fout naar anderen te kijken en dan eenzelfde outfit te kopen. Ook ik zie soms hele leuke kleren bij iemand anders en ben dan geneigd om iets soortgelijks te zoeken. Telkens moet ik mezelf eraan herinneren dat die andere vrouw groter is, langere benen heeft, blond is, enzovoort. Die specifieke outfit is misschien geweldig voor haar, maar niet voor mij.
 Anderen krampachtig imiteren werkt niet. Het levert je vooral veel foute outfits op. Het komt erop aan om respect te hebben voor je eigen lichaamsbouw, je troeven uit te spelen en tegelijkertijd je mindere kantjes te verdoezelen. Besef dat iedereen uniek is en je alleen je beste zelf kunt zijn.

Uiteraard gaan we in Daily Beauty veel dieper in op al deze onderwerpen en veel meer maar daarvoor moet je het boek lezen natuurlijk. De Bubbels mogen ook één gesigneerd exemplaar weggeven. Wat doe je daarvoor? Zoek op www.kimvanoncen.com jouw favoriete beautytip en mail ‘m door naar info@bubbletrouble.be. Hopelijk staat het geluk deze keer aan je zijde!

 

Liefs en remember to beYOUtiful!

Kim

2 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

2 Reacties

 1. Delphine schreef:

  Knap geschreven Kim! Goed bezig!! 🙂 xxx

 2. Willeke Alting schreef:

  Djw Kim voor je verhaal en oh zo bekend voor elke vrouw, jong of oud.
  Vind de tip met kleding stukken scheuren en kijken wat er nog is en bij elkaar past top en wat je erbij kan kopen en nog in de mode is en hoe je leuke combinaties maakt, ook al is iedere vrouw anders gebouwd zoals ik er 1 van ben.
  Want ik zit namelijk In een rolstoel en heb een stoma en ja hier durf ik sinds een jaar vooruit te komen omdat je niet alles kan dragen.
  Geen korte rokjes, tenzij je er een hele dunne maar niet doorkijkend legging of panty eronder, anders met hele tijd zitten in een rolstoel is toch anders dan op een hoge stoel, maar trek het gewoon ook aan.
  Maar jurken draag ik b.v. nooit met een stoma op mijn buik, al mijn kleding moet 2 delig zijn voor als er wat gebeurd en ik er gelijk bij kan. Maar ook met broeken of blouse enz… moet je altijd opletten om te voelen dat het niet afklemt of dat het er mooi overheen valt, maar ook dat doe ik meestal bewerkt is de shirt, dan valt het niet op.
  Kan zo wel even doorgaan, maar zijn veel dingen waar.
  Tenslotte wilde ik je toch nog schrijven dat je een mooie vrouw bent, en mooi zwanger. Geniet er lekker van, want straks is het toch weer anders en drukker in je gezin..

  Fijn weekend ook voor jullie Inge en Yentle ..
  Groetjes Willeke Alting

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.