Cartagena, de verborgen parel van Spanje

29 juni 2017

Cartagena, de Spaanse havenstad is een bezoek meer dan waard. Ik was ervan overtuigd dat ik de meeste mooie en leuke plekjes in Spanje wist liggen, niet dus.  Zo zie je maar, je bent nooit te oud om iets te leren.:-) De zon schijnt er bijna elke dag en een zalig windje maakt de temperatuur ook in de warmste zomermaanden draaglijk. De stad heeft ook een zeer rijke geschiedenis, die je terug vindt in de vele musea. Ben je net als ik niet zo een fan van dat laatste, dan raad ik je het Roman Theatre museum toch aan. Maar het fijnst is om de stad te proeven, te ruiken en te voelen in al haar prachtige facetten.

Cartagena ❣️

6176646608_IMG_3774

 

Wil jer er ook een paar dagen overnachten dan raad ik je met volle overtuiging het NH hotel aan in het midden van de stad. (let op want er zijn er twee) Normaal ben ik niet zo een fan van grote ketens maar dit hotel heeft echt de perfecte ligging en is helemaal niet duur. PS. kies wel voor een kamer met terras.

Perfect zicht op de haven van Cartagena

IMG_4578

Ook de binnenstad was niet veilig voor ons enthousiasme

IMG_4284

 

Slenteren door de gezellige straatjes met majestueuze huizen en drukke Spanjaarden is iets wat ik heel mijn leven al graag doe. het voordeel in deze stad is dat je weinig andere talen hoort en dat een lunch of dinner geen stukken van mensen moet kosten. Stiekem inblenden in het echte leven brengt mij altijd in extase. Alsof ik even kan en mag proeven van iets dat eigenlijk niet tot mij behoort.

Be the city

IMG_4239

In de winkelstraat moet je zeker ’s avonds aan tafel schuiven bij La Tartana. Een zalige pan con tomate y jamon met een heerlijk glaasje  Rueda, meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn. Of misschien toch als afsluiter nog een glaasje lictor 43 om de streek echt te proeven. Op je budget letten is hier in Cartagena niet meteen een noodzaak. Tip: de Spaanse ketens zijn echt tot 30% goedkoper dan bij ons 🙂

6174581296_IMG_3777

Als je even wil uitwaaien of wat zon meepikken op het strand dan hoef je daar niet ver voor te rijden.  Heb je geen wagen dan kan je ook met de trein gaan voor een paar luttele euros. Los Nietos heeft alles wat de zonnebadende toerist nodig heeft.

 

Nietos wordt wellos :-)))

IMG_9044

 

Wil je super romantisch lunchen dan moet je zeker La Cala een bezoekje brengen op het Cala del Barco strand.  Je hebt een geweldig zicht over de azuurblauwe baai en het eten is lekker. De ondergaande zon meepikken is ook een optie maar te laat arriveren heeft geen zin omdat het beste van dit restaurant dan in het duister valt.

IMG_8854

Heerlijk lunchen bij La Cala

IMG_8987 IMG_8855 Azull by Inge Moerenhout

Wie hier  in de buurt van Cartagena ook zijn hart verliest en graag wat meer tijd in deze mooie streek wil doorbrengen kan zich altijd laten adviseren door Azull. Dit vastgoedkantoor begeleidt zijn klanten met hart en ziel en zorgt ervoor dat je op de juiste plaats belandt in dit mooie land.

Kopen zonder zorgen

IMG_4496

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.