De nieuwe Mazda CX-5 schittert als nooit tevoren in LA

21 november 2016

De nieuwe Mazda CX-5 werd met de nodige elan in het zonnige LA aan de wereldpers voorgesteld. Ik vond het dan ook een hele eer dat ik mee mocht om  jullie snel en met kennis van zake mijn nieuwe lievelings SUV voor te stellen.

Mazda en zijn soul of motion

image

Het alom geprezen Kodo design dat de ziel van beweging perfect weerspiegelt wordt nog versterkt. De  oppervlakten langs de zijkant van de wagen krijgen door de  sterke lijn en een nieuwe kleur nog meer diepte. De wagen straalt kracht uit maar wel op een sensuele manier. 🙂

Het oog wil ook wat:de nieuwe CX-5

Processed with VSCO with a2 preset

Laten we het dit keer eens uitgebreid over de kleur hebben. Ik hoor de mannen onder jullie nu al lachen. Neen deze keer is het echt heel terecht. Mazda heeft immers een gloednieuwe kleur die deze nieuwe CX-5 nog meer doet schitteren. Soul Red Crystal heeft meteen mijn hart gestolen.  Dankzij een speciaal ontwikkeld pigment en verschillende vlokken die licht reflecteren en absorberen kon Mazda een uitzonderlijk diepe en levendige finish bewerkstelligen. Wat wil zeggen dat hij letterlijk en figuurlijk schittert in de zon.

In love with Soul Red Crystal

image
De head-updisplay op de voorruit trekt ook de aandacht. Trouwens het hele interieur doet dat met overtuiging. Het wit leder is bijzonder geraffineerd, stijlvol en ademt zonder meer premium kwaliteit uit. Zo zien we het graag.

Een mooie binnenkant…

Processed with VSCO with hb1 preset

 

SKYACTIV still rules

Processed with VSCO with a2 preset

Een nieuwe dimensie van rijplezier: Mazda CX-5

Processed with VSCO with n1 preset

Het nieuwe model wordt ook gekenmerkt door G-Vectoring Control, een nieuwe Jinba Ittai-versterkende technologie van Mazda. Voor wie nog niet mee is Jinba Ittai betekent eenheid tussen wagen en bestuurder. Die eenheid ervaar je nog meer door de heerlijk zittende stoelen die je als bestuurder helemaal inkapselen.

De cockpitzone is ontworpen rond de ideale rijpositie, waarbij alle bedieningselementen en schakelaars zodanig zijn gepositioneerd dat de bestuurder ze met natuurlijke hand- en voetbewegingen kan bedienen. Om het je nog makkelijker te maken werd de vloerconsole verhoogd en werd de versnellingspookknop  hoger geplaatst dan in het huidige model.

Er is ook gedacht aan de koffieverslaving van mijn medepassagiers, een tweede verstelbare bekerhouder is een absolute must.

Ook de stilte die je ervaart binnenin vind ik een echt pluspunt.

De van op afstand elektrische bedienbare kofferklep is super handig om mijn pakjes zonder problemen in op te bergen na een dagje shoppen op Rodeo Drive.

Ik ga naar LA en neem mee….

Processed with VSCO with n1 preset

De gloednieuwe CX-5 wordt in februari in Japan gelanceerd, waarna de andere markten volgen. #ongeduldig

Weetje: De huidige CX-5 is momenteel het bestverkochte Mazda-model in Europa en wordt wereldwijd in 120 landen verkocht. Hij won meer dan 90 internationale prijzen.

Ik zie mijn CX-3 nog steeds heel graag maar de nieuwe Mazda CX-5 is toch stevig aan het lonken. 🙂

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.