Een goed glas wijn smaakt soms nog beter dan een bubbeltje. Shhhh tegen niemand zeggen:) Maar wat is dan een goed glaasje? Over kleuren en smaken is natuurlijk niet te redetwisten Maar het volgende is universeel. Door rode wijn in je glas rond te laten draaien, kun je zien of het van goede kwaliteit is. Als de wijndruppels langs de binnenkant naar beneden ‘druppelen’, heb je een goede wijn te pakken.
Druppeltjesgewijs
Wie proeft de wijn?
Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik regelmatig een goed wijntje weet te scoren bij Lidl. Wat ik niet wist is dat de Duitse supermarkt ook een eigen Appellation heeft. Het is een Côtes-du-Rhône uit de vallei van de Eygues. Goed om te weten is dat dat op een boogscheut ligt van het wereldbekende Châteauneuf-du-Pape en dat kan niet slecht zijn :).
En het goud gaat naar…
Het is een droge wijn met een zachte afdronk en hij is zijn prijs meer dan waard. (9,99Euro) Rode wijn serveer je trouwens best tussen 16-18 °C. De Puech Morny kan zeker krachtig smakende vleessoorten aan. Voor de herfst is dat met stip stoverij van wild, maar nu de zon haar best nog doet mag het ook bij geroosterd vlees op de Bbq. Wie geen vlees eet kan hem ook perfect combineren met een heerlijk stukje kaas.
Bij de BBQ
By the way, veel studies tonen aan dat een matige consumptie (1 à 2 glazen per dag) van rode wijn gezond is. Doordat het de bloeddoorstroming bevordert, vermindert het onder meer het risico op hart- en vaatziekten. Deze positieve werking is vooral te danken aan resveratrol, een stof die aanwezig is in druivenschillen waar rode wijn van is gemaakt. De fles niet helemaal leegdrinken als je met twee dineren is dus de boodschap. Gelukkig kan je hem mits een goede vacuum stop toch wel drie tot vijf dagen bewaren. Of je kan het restje invriezen en gebruiken voor een stevige saus.