Onder Luc’s Vleugels: C’Me Brutalist

7 februari 2016
image

Vleugels: Mijn oeuvre  is tot op heden een zoektocht naar de vergankelijkheid. Ik probeer om deze vergankelijkheid te bevriezen door in mijn Boxing Stories mijn verhaal te vertellen met beeld en taal. Zo nodig ik ook de toeschouwer uit tot zijn interpretatie van mijn werken.”

Luc Vleugels is, zoals hij zelf zegt, een “Beeld Spraak Maker”, een man van Kunst, een kunstig man. Iemand die de tijd in een doos schikt als een geordende chaos van emoties en herinneringen die geen enkele andere voorbijganger in het oog kreeg.
Schoonheid, ruw en toch geslepen, klaar om te schitteren bij elke kleine ontdekking van de onwetende voorbijganger.
Zijn werken zijn voor mij een lust voor het oog een raakpunt in het hart.

De kunst van het leven zelf

image

‘A la recherche du temps perdu’ van Marcel Proust in een ander licht

image

Op het einde van de ruimte trekt een geprojecteerde spreuk meteen je aandacht. In een tijd waarin quotes het halen van dikke boeken zet hij je door zijn setting aan het denken.
Voor zij die zelfs daar het geduld niet meer voor hebben laat ik graag de kunstenaar zelf aan het woord

Vleugels:”Een titel van een oude Franse roman wordt herladen met actuele betekenis. Het doet ons nadenken over hoe de wereld vandaag draait. Tegelijk formuleer ik met deze oneliner de mogelijkheid van de hoop. Deze neon, geschreven in het lettertype American Typewriter, staat symbool voor de grootstaat Amerika. Allah, hier synoniem voor elk individu van vlees en bloed en voor elke religie in het algemeen, is een oproep tot meer spiritualiteit en verbondenheid.”

image

In deze hectische wereld de tijd even laten stil staan of op zijn minst vertragen. Daar snakken we stiekem allemaal naar. Ik geef het grif toe, ik draai ook mee in de mallemolen. Ik surf, twitter en post op het net dat het een lieve lust is. Ik geniet daarvan maar het holt me uit. Het is haat en liefde opzoek naar een verbond. Een verbond, af en toe gevonden in de stilte  van mijn thuis.  Een moment van eeuwige rust met beide benen veilig op de grond. De eeuwige dualiteit in mij, lucht versus aarde, water onder vuur.

De werken van Vleugels ademen die dualiteit, vandaar waarschijnlijk mijn begeestering. Maar de humor, de taal bij het beeld en de prachtige kleurschakeringen vormen de kers op de taart.
Luc verzamelde over de jaren heen objecten die de tijd bevatten en als kleine schatten eeuwig verder  leven op de muur.

Mijn interpretatie:  #IkBendusIkDenkingedachtenGespletenen Zijn

 

image

 

C’Me Brutalist The Expo is nog te bezoeken op vrijdag 5 februari van 18u-21u, zaterdag 6 en zondag 7 februari van 14u tot 18u, maandag 8 tot vrijdag 12 februari op afspraak en zaterdag 13 en zondag 14 februari van 14u tot 18u. Adres: The Kube, Samberstraat 5, 2060 Antwerpen.

image
1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Luc Vleugels schreef:

    Bedankt Inge! Je hebt een mooi artikel over de beeld-spraak-maker in mij geschetst!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.