Al jaren ga ik graag dineren in De Kleine Zavel op een boogscheut van de Antwerpse Kaaien. Top chef Carlo Didden zette het met zijn heerlijke fusiongerechtjes helemaal in de spotlights. Maar na zijn vertrek verdween precies ook een beetje de trek voor het voormalige logementshuis. De prijzen waren niet echt om van te smullen en mensen willen steeds meer waar voor hun geld.
Ik was dan ook verheugd toen ik hoorde dat Jeremie Landheer een nieuw elan in de zaak heeft gebracht. Jeremie ken ik nog van een ander favoriet restaurant van mij. De Pazzo lag net naast het gebouw van P-magazine en toen Patrick daar nog de scepter zwaaide ( voor alle duidelijkheid niet over het restaurant want mijn man kan amper een ei koken :-)) waren wij daar bijna wekelijks te gast.
Jeremie heeft weinig aan de knusse sfeer en uitstraling van De Kleine Zavel veranderd. Het oude logementshuis (lees bordeel) met zijn krakende vloeren en hoge mooie plafonds vertellen een verhaal waar je best niet aan raakt.
De kaart die is wel helemaal door elkaar geschud en biedt nu heerlijke gerechtjes aan eerlijke prijzen. Je betaalt 18 euro voor een bistro gerechtje met wereldse invloeden. Het water komt al in de mond bij het bekijken van de kaart. Alle porties zijn gelukkig net iets kleiner dan normaal zodat de menu Kleine Zavel een echte aanrader is. Voor 55 euro mag je drie gerechtjes kiezen en een heerlijk dessertje.
Oesters’Marennes’
Met Armbandjes van Silis Men 🙂
Koolvis
Filet Mignon ‘Belgisch Witblauw’
Normaal ben ik niet zo een desserten madame, maar dit snoepje kon ik toch niet aan me laten voorbijgaan. de overtreffende trap van een witte dame die smelt in de mond. Echt te lekker voor woorden.
In de Kleine Zavel kan je van woensdag tot en met zondag heerlijk lunchen of dineren, zeker doen!