Smart die smartmat

29 september 2015

Ik kook al heel mijn leven met heel veel liefde en plezier. Het is samen delen en genieten in een zeer pure vorm. Het is verwennen en verwend worden, smaken en gesmaakt worden, het is een heerlijke hobby. Op drukke momenten zit je soms toch met je handen in je haar. De juiste ingrediënten kopen, uitvissen wat je gaat klaarmaken, ook dat kost heel wat tijd. En tijd, dat heb je nu net niet. Wel, Smartmat biedt een kant en klare oplossing die geen ongezonde kant en klare maaltijden bevat. Nee, Smartmat levert elke week een box vol verse ingrediënten waarmee je gezonde maaltijden kan maken zonder zelf nog de deur uit te moeten.image
Gelukkig krijg je bij al die ingrediënten ook drie uitgebalanceerde recepten. Ze zijn helemaal niet moeilijk en nemen gemiddeld een half uurtje in beslag. Wel opletten dat je een aantal basisproducten zoals sojasaus, olijfolie, melk en dergelijke in huis hebt. De ingrediënten voor het varkenshaasje krijg ik allemaal bij elkaar gesprokkeld dus dat wordt mijn eerste oefening.
image
De groenten zijn heel vers en lijken mij seizoensgebonden. Het varkenshaasje is voor vier personen alhoewel ik maar voor twee heb besteld. De buren ( mijn broer woont naast mij) zijn al uitgenodigd met de complimenten van Smartmat.
Wat heb je nodig: 5oo g varkenshaasje, 2 teentjes knoflook, 200gr wortelen, 1,5 rode ui, 1 courgette, half potje crème fraiche, , 500gr tagliatelle, half zakje grana padano, 50gr, 1el boter, 5el olijfolie,1el balsamicoazijn,1el sojasous, 1el vloeibare honing 1tl mosterd en een halve el oregano.
Als je alles bij elkaar hebt ben je ongeveer drie kwartiertjes zoet. Ik schenk mijzelf altijd al een glaasje wijn in om het noeste werk te verzachten. Dit is jou taak nu….
image
Dit diner neemt een heel klein beetje meer tijd in beslag omdat het vlees ook even moet marineren. Ondertussen heb ik dus de tijd om de tafel te dekken. Omdat elke maaltijd een feest is moet ook dat met de grootse zorg gebeuren. Het oog wil ook wat. Ik kies voor de grote witte onderzet borden van Ikea die de tand des tijds overleefd hebben en nu gewoon als bord mogen dienen. De vintage kristallen wijnglazen uit Boedapest zijn een erfstuk van mijn schoonmoeder en worden steeds met veel liefde bovengehaald. Dat je ze met de hand moet afwassen nemen we er graag bij. Een kaarsje is volgens mij een must op elke eettafel.
Ziezo, de tafel is gedekt en het vlees klaar om in de oven te gaan.image
image
Het is misschien net ietsje duurder dan dat je zelf alle verschillende warenhuizen afschuimt maar je spaart een heleboel tijd en je gaat nieuwe uitdagingen aan in de keuken. Het is wel goed dat er maar drie maaltijden per doos worden aangeboden. Dat geeft je nog tijd en ruimte om je favoriete restaurantje te bezoeken of met een stuk pizza languit op de zetel voor tv te hangen. Maar drie keer in de week ben jij de keukenprinses en eet je gevarieerd, gezond en gezellig. Smakelijk!
image
image

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.