Dé handtas op maat

30 juni 2015
IMG_9586

Een tijdje geleden leerden we Vann Bags kennen. Een uniek concept dat meteen een plaatsje mocht verdienen op onze blog. Ann Verbist maakt zélf handtassen, mét de hand, wat het ganse proces zo speciaal maakt. Ze luistert naar de wensen van de klant en probeert zo goed mogelijk in te spelen op de details. Elke klant gaat tevreden naar huis met een customised handbag, die niemand anders ter wereld heeft. Bubble Trouble ging achter de schermen eens een kijkje nemen en strikte de uitbaatster voor een interview!

Vann Bags

 

Hoe is Vann Bags tot stand gekomen?

Ik was op zoek naar een handtas. Er zijn er zodanig veel maar niemand houdt echt rekening met wat er in de tas gestopt wordt. Mijn tas was altijd een rommeltje waar ik niets in terug vond. Dit moest volgens mij anders en zo ben ik beginnen experimenteren. Dat bracht me bij een eigen ‘tassenlabel’.
IMG_9587
IMG_9594
Hoe lang ben je er mee bezig?

Handtassen tekenen en maken doe ik slechts 2 jaar. Met patronen tekenen en naaien ben ik begonnen als ik 6 jaar was. En die zes jaar is al een mooie tijd waarin ik genoeg ervaring heb opgedaan.

IMG_9585
Waarvan komt de naam?

Eigenlijk is het gewoon m’n naam: V(erbist) Ann. Mijn grafische firma heet ook zo en ik vond het leuk klinken.

IMG_9589

Hoe gaat het proces in z’n werk? 

Het aller belangrijkste is dat ik erachter kom hoe deze vrouw haar tas juist gebruikt. Wat moet er allemaal in en hoe kan ik alles organiseren zodat het geen 10 min duurt voor ze in de winkel haar portefeuille gevonden heeft. Eens we daar uit zijn begin ik te schetsen. Daarna wordt een prototype gemaakt. Nu kan ze de tas vastnemen en het model bekijken. Deze kan nog volledig aangepast worden. De tas wordt gemaakt voor die vrouw maar mijn stijl zal er altijd inzitten. Het leder, de opvulling (slotjes, voetjes,…) en afwerking wordt gekozen en daarmee ga ik aan de slag. Ik hou de klant goed op de hoogte, zodat we geen enkel detail uit het oog verliezen!
IMG_9593
Omschrijf Vann Bags in 3 woorden?
Héél duidelijk: custom made, kwaliteit, tijdloos
Wat wil je bereiken in de toekomst?
Het is niet de bedoeling om met Vann Bags een collectie op te starten aangezien ik mijn visie dan moet verloochenen. Dit betekent natuurlijk niet dat de zaak niet mag groeien. Het zou fijn zijn om een leuke zaak uit te bouwen waar ik een aantal mensen te werk kan stellen om de tassen te maken en te verkopen. En zo’n toekomst klinkt voor mij als muziek in de oren…
Wij wensen Vann Bags het allerbeste toe en we hopen dat jullie zélf eens een keertje de hipster uithangen en kiezen voor een tas op maat!
Hoe het productieproces in z’n werk gaat kan je trouwens nog bekijken via onze fotospecial:
  IMG_9591

Meer info?
https://www.facebook.com/pages/Vann-bags of www.vann-bags.be

 

IMG_9588
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.