Hop met die beentjes

28 mei 2015

Sporten is gezond, maar er zijn natuurlijk heel wat bekende uitvluchten: te weinig tijd, te lui, maar ook moet je zorgen dat je de bepaalde sporten aan kan. Elk lichaam is anders dus je moet een sport kiezen die goed bij jouw lichaam past. Ik ben zelf geen sportcoach, maar Inge en ik willen gewoon gezonder door het leven gaan. Door de drukte van de blog is dat niet altijd even simpel, maar een beetje sporten kan geen kwaad. Wij hebben allebei geen kilootjes te veel. Wij mogen veel eten maar komen toch niet snel bij. We willen eigenlijk sporten om onze spieren weer aan te maken en zo op een gezondere manier door het leven te kunnen gaan. Want als bloggers willen we jullie écht wel een gezond voorbeeld kunnen geven.

Welke sport ideaal is voor jou, vraag je best aan een fitnesscoach bij een centrum in je buurt. Wanneer er tijd te veel is kan je natuurlijk enkele makkelijke tips gebruiken om zo toch nog aan de nodige sport te komen, die je toch wekelijks nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Neem de fiets of ga te voet in plaats van jezelf te verplaatsen met bus of auto. Vraag niet aan je ouders of je lief om een cola light uit de koelkast te gaan halen, maar move your ass en sta zelf eens een keertje op. Op mijn iPhone heb ik ook een stappenteller-app gedownload. Je moet per dag zo’n 10.000 stappen zetten en dan ben je eigenlijk écht goed bezig. Ik draag mijn mobieltje zoveel mogelijk bij me en kijk ’s avonds met spanning uit naar het resultaat. Met de bovengenoemde tips kan je je stappenaantal meteen wat opkrikken.  Wat ook helpt is een goeie cardio training in de fitness, voor wanneer je toch net dat tikkeltje meer tijd hebt. Je kan fietsen, lopen maar ook steppen. Vooral dat laatste is bijzonder zwaar wanneer je maar net begint met fitnessen vind ik. Ik ben absoluut geen pro, waardoor ik zelf gewoon liever op het looptoestel ga staan. Met m’n favoriete muziek in mijn oren doe ik gewoon het tempo dat ik zelf aan kan. Ik probeer dan vooral te denken dat ik hierdoor fitter ga worden en zo sterker in m’n schoenen ga staan – jezelf motiveren is een must.

IMG_7187

Ik heb zelf ook eens een keertje de uBound getest. Ubound is een trainingsprogramma op een mini-trampoline dat heel eenvoudig, uiterst doeltreffend & enorm vermakelijk is. Het gevoel van het opspringen en het terugkaatsen zal je geweldig veel plezier bezorgen, maar is ook extreem vermoeiend. Na een uurtje uBound-les was ik echt kapot. Ik ben thuis gekomen, heb me in de zetel gelegd en ik ben meteen in dromenland terechtgekomen. Maar met resultaat: de volgende ochtend had ik géén stijve spieren én had ik zin om de volgende les weer terug naar de uBound te gaan.

IMG_1971

Als laatste kan je voor je avondmaal en na je lange werkdag misschien een kwartiertje gaan lopen. Niet dat wij dit zelf doen, maar ik hoor van veel vriendinnen dat het een soort van gewenningsproces is. Wanneer je steeds meer dit gaat doen, gaat je lichaam hier gewend aan raken en ga je fitter door het leven gaan. Run baby run – succes iedereen.

IMG_9727

 

 

4 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

4 Reacties

 1. De Groote Naomi schreef:

  Sporten is gewoon gezond meiden.
  Jullie doen dat heel goed met jullie blog.
  Wil heel graag de Michael Kors bag winnen ✌

 2. Cassandra Reekmans schreef:

  Inderdaad een fijne app op je iPhone , kom dagelijks aan 14000 stappen . Een beetje sport doet wonderen

 3. Jill deijgers schreef:

  Hey girlies!

  Ikzelf heb het nadeel dat alles wat ik eet er onmiddellijk bijkomt, waardoor als ik mijn sporten wat uit het oog verlies ik snel al wat kilootjes extra tel, dat is zeer vervelend. Zeker wanneer je een drukke periode hebt, zoals bijvoorbeeld nu, de examens. Eten is dan altijd zeer leuk tijdens het studeren en maakt alles aangenamer, maar door al dat eten moet ik zeker wat tijd maken voor te sporten wat niet altijd even makkelijk is. Maar we doen ons best!

  Keep on Going! Ik hou echt van jullie blog, tijdens de pauzes van de blok zit ik er altijd wat op de scrollen, jullie zijn zo goed bezig, chapeau!

 4. Jessica VDB schreef:

  Ik ben sinds kort begonnen met ropeskipping.
  Vermoeiend maar een snel resultaat!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.