The Yellow sub Marine

17 februari 2015

imageCoco Chanel was de eerste modeontwerper die geïnspireerd geraakte door de klassieke eenvoud van de Bretonse look. De vissers in Bretagne droegen de streepjes in een zeer dikke kwaliteit van Double-twist katoen. Het beschermde hen tegen de barre weersomstandigheden rondom de Bretonse kust. Dat het streepjespatroon makkelijk was bij het opsporen van overboord geslagen zeemannen was handig meegenomen. In 1858 werd het dan ook dankbaar overgenomen door de Franse marine.
Sinds Coco het streepje legendarisch maakte is het eigenlijk niet meer uit het modebeeld verdwenen.image
Meestal wordt het gecombineerd met rood. Maar geel is dit seizoen het nieuwe zwart dus was het een poging waard. En al zeggen we het zelf, het voelt meer dan geslaagd.:-) Het boordje op mijn truitje is fluo geel terwijl Yentl voor de full option gaat. De gaten in onze jeans maken het geheel net wat stoerder. Nog een tip misschien: hang het jasje over je schouder zoals een sjaal, coolness verzekerd.
image
image
image
image
image
De totale look vind jij bij Bobo in Tremelo.
Foto’s: Kris Van de Sande

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.