Met de trein naar Lyon is altijd een goed plan. Zeker als je stressvrij wil genieten van al het lekkers dat deze culinaire stad te bieden heeft. In een vorig artikel beschreef ik al uitgebreid de heerlijkheden die Paul Bocuse naar deze stad bracht, maar er zijn echt nog andere pareltjes te ontdekken.
You have to love Lyon
Een typisch fenomeen in Lyon zijn “Le Bouchon”. Er zijn in de Zuiderse stad 22 authentieke restaurants die beschermd en gecontroleerd worden door L’association de défense des bouchons Lyonnais. Een etentje hier is niet al te duur en de kwaliteit is gegarandeerd.
Le bouchon: echt, gezellig en lekker
De chefs werken met goede en vaak huisgemaakte producten. De keuken is eenvoudig en lekker. Ze serveren de copieuze klassiekers van Lyon. De meeste gerechten zijn heel simpel en bestaan uit stukjes vlees of vis die tot een lekker geheel zijn versmolten. In de bouchons gaat er niets van het dier verloren. Een deugd die we misschien maar terug in ere moeten herstellen.
De huispaté van Daniel & Denise
De quenelle van snoek met een heerlijke schaaldierensaus is bij Daniel & Denise een echte must have. Veel plaats voor een dessertje was er bij mij niet meer. De sfeer is super relax, druk en gezellig. Het is vanzelfsprekend dat de patron zelf een praatje komt maken met zijn gasten. Let wel, reserveren is een must want de betere zaken zijn razend populair bij de inwoners van Lyon zelf.
Een quenelle: meer Lyon op je bord vind je niet
Wil je proeven van Lyon dan moet je echt een bezoekje brengen aan één van de 22 bouchons. Verwacht je aan stevige Franse kost. Een menu is ook niet altijd een must. Je eet gewoon wat de pot schaft, heerlijk.
Wie wat meer wil uitgeven kan ook terecht in één van de vele sterren restaurants van de stad. Verfijning op je bord verzekerd maar de ambiance van Le bouchon is er zeker moeilijker te vinden. 🙂
Sterren op je bord
meer info op deze geweldige app voor je mobiel
extra tips op Voyage sncf
Wauw, ziet er allemaal superlekker uit!