Drink, eat and shop until you drop in Luxemburg city

7 juli 2015

image
Luxemburg city zo dichtbij en zo ver weg. Het is maar een drietal uurtjes van Antwerpen maar je bent er meteen helemaal in vakantiestemming. De oude muren omgeven door groen nemen je mee naar andere meer vervlogen tijden. Maar wie dacht dat hun gevoel voor fashion ook ergens in een ver verleden is blijven hangen heeft het grondig mis. Het is zalig kuieren doorheen de autovrije winkelstraatjes. De meeste winkels en restaurants zijn ondergebracht in historische gebouwen die altijd een aparte charme uitstralen. Cultuur en fashion komen hier net zoals in BCL mooi samen. Het wordt ook meteen duidelijk dat elk label met een beetje faam een filiaal heeft in het Groothertogdom.
image
Op de Boulevard Royal raakt Yentl helemaal in extase wanneer zij de Sephora store ontdekt, nu moeten we toegeven dat het geweldige producten zijn en dat de kleurtjes helemaal tot de verbeelding spreken. Een half uurtje later en een paar euro armer botsen we op een klein winkeltje van Lush. Een cosmetica merkt dat het behoud van de natuur hoog in zijn vaandel draagt en waar we een tijdje geleden al een post van online zette. Het Franse label Courrèges bekende ook kleur en past dus helemaal in onze lijn.
image
De multibrand store “Rue de la paix” is een must see voor elke fashionista en in de Avenue Montrey vind je ook heel wat leuke adresjes. Een sneakerparadijs waar we natuurlijk niet voorbij konden lopen en een heerlijk terrasje om te lunchen. Bij Cathy Goedert is alles “baked in Luxembourg” en dat vinden wij niet erg. De wraps, bagels en broodjes zijn heerlijk en de taartjes een lust: om naar te kijken. 🙂 De chocolade liefhebbers moeten ook zeker een bezoekje brengen aan The Chocolate House, liefde op een bordje.
image
Na al dat gewinkel krijgt een mens dorst. Een leuke afsluiter is dan ook de entertainende whiskey tasting in het Soffitel hotel aan de rand van de stad. Het hotel staat bekend om zijn leuke activiteiten en ook menig zakenman of local komt mee genieten. Nu zijn wij geen echte kenners maar ook nooit te beroerd om iets bij te leren. Toch eerst nog even onze nieuwe outfit showen en hopen dat hij whiskey proof is.
image
image
De Sixty Four bar is de ideale plaats voor een whiskey tasting. De exclusieve flessen en labels worden er mooi bewaard, gekoesterd en tentoongesteld. Sixty Four farenheid is trouwens 18 graden Celsius en de ideale temperatuur om de whiskey te schenken.
image
image
De Schotse eilanden en hun favoriete whiskey stond centraal. Wij waren al lang blij dat bij elk proeverijtje ook een heerlijk hapje werd gebracht. Ik denk niet dat Yentl en ik anders de hele avond hadden uitgezongen. De strafste uit het rijtje was zeker de fles uit de privĂ© collectie van de Luxemburgse Whiskey club. 50,8 graden op je tong doet iets met een mens, dat kan ik jullie verzekeren. Whiskey wordt op heel veel verschillende manieren gedronken en eigenlijk is het gewoon een kwestie van smaak. Maar ik ga graag voor het pure stuff zelfs al moet ik dan in hoeveelheden inbinden. Als je hem “neat” drinkt dan proef je hem zoals de brouwers het gewild hebben. Als je niet wil dat je tong na een paar slokken helemaal verdoofd is kan je er ook altijd met een pipetje een paar druppels water bijvoegen. Op deze manier komen er meer aroma’s vrij, de smaak wordt iets voller en nog belangrijker, het alcoholpercentage verlaagd een beetje zodat het drinken makkelijker verloopt. Voor wie water bij de Whiskey heiligschennis vind kregen we nog een goede tip mee. Drink een slok extra gekoeld water alvorens je de wiskey proeft, je smaakpupillen blijven zo langer onaangetast. Wat wij ook wel leuk vinden is dat het gele vocht zich heerlijk laat combineren met chocolade en een tasje koffie. De sigaar laten we liefst over aan het stoerdere manvolk.
image
Wij deden ons de hele avond tegoed aan single malt die vol en robuust is. Wil je het allemaal wat zachter en ronder dan moet je kiezen voor een blended whiskey.
Dewar’s white label is een echte prijswinnaar en een echte aanrader. Moest je het nog allemaal te straffe kost vinden kan je altijd opteren voor de coktail versie. Een schijfje citroen, een paar ijsblokjes en fever-tree ginger ale, we moeten toegeven dat het heel lekker is.
image

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Sofie Nolf schreef:

    Als we in Luxemburg zijn, staat deze altijd op onze agenda. <3 Een echte aanrader voor wie van de Italiaanse keuken houdt…
    http://www.bastacosi.lu/lu/index.php?p=about

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.