Waarom ik een brunette ben

21 mei 2015

Omdat ik zo geboren ben natuurlijk! Maar goed ja, wat zegt mijn haarkleur dan wel over mij? Dat ik daar misschien het best mee sta? Of dat ik toch voor Venetiaans blond eens moet gaan? Of dat ik gewoon eventjes moet stilstaan met wat de haarkleuren over de mensen zeggen?

Ik denk eerder het laatste. Ik heb al een zwarte, blonde en zelfs ook rosse haarkleur getest. No thanks, maar ik hou ’t liever bij mijn bruine lokken. Sara van Hair and Beauty Center Averbode is echt een hair-queen voor mij. Ik geloof haar 100% en ik sta ook al-tijd achter haar mening. Ik ging op zoek naar de verdere betekenis achter de haarkleur, zodat we op dat vlak natuurlijk ook een beetje kunnen bewijzen waarvoor onze haarkleur staat.

AAA_4988

Maar beginnen doen we met de mensen met een zwarte haarkleur, zoals bijvoorbeeld Brigitta Callens. Zwarte haarkleuren zijn er zeker voor vrouwen die héél pittig zijn en weten wat ze willen. Ze staan ook helemaal achter die haarkleur en gaan niet snel veranderen van kleurtje. Leuk aan de zwartharigen is dat ze de ene dag een echte classy Parisienne kunnen zijn en de andere dag een beetje gipsy zoals bijvoorbeeld Pocahontas.

Als je zegt rood haar, dan denk je meteen aan Karen Damen die al jaren met de rode kleur rond loopt. Mensen met een rode haarkleur hebben een geweldig gevoel voor humor. Karen, die onlangs te zien was tijdens Perfect op Vijf, wist ons te overtuigen van haar beste en vooral grappigste kant. Toch staat rood ook een beetje voor vurig en koppig. Opgepast!

491

Bruin is natuurlijk een beetje een thuismatch voor mij. Ik heb zelf bruine lokken. Van mezelf ben ik meer donkerbruin tot kastanjebruin. Daarvan is de betekenis dat je een meerwaardezoeker bent. Voor mij klopt dat ergens wel want als journalist wil ik overal uit leren: uit een gelezen boek, uit een film en zelfs uit een komische serie op tv. Al deze weetjes heb ik zelf ooit eens gelezen en ik ben zelf verder beginnen zoeken en vergelijken zodat we toch zeker een beetje de waarheid kunnen spreken. Daar herken ik de meerwaardezoeker in mezelf dan weer wel.
Ze zeggen van donkerbruine mensen dat ze intelligent en sexy zijn, maar dat ze zich daar niet van bewust zijn.

Lichtbruin is dan weer een heel ander paar mouwen. Je lijkt héél onschuldig en verantwoordelijk, maar helaas is die eerste indruk bij mensen met lichtbruin haar ook fout. De meeste – ik zeg niet alle mensen – zijn eerder wilde karakters die héél impulsief dingen kunnen doen. Dat laatste zal Inge dan weer helemaal kunnen beamen. Ik denk dat ik één van de meest impulsieve meisjes ben ooit. Ik kan dingen doen zonder erbij na te denken. Gelukkig heeft Inge me al een beetje kunnen bekeren en denk ik stilaan meer na.

IMG_2210

Maar hoe zit het met Inge dan? Tussen de blondjes is er ook wel een verschil. De blondies die wat meer neigen naar honingblond zijn zonnige dames. Ze sporten graag maar dan wel buiten zoals surfen en tennis. Het zijn echte beachbabes die niets liever doen dan liggen luieren aan het strand.
Platinablondjes zijn dames die graag in de spotlights staan. Ze willen er piekfijn uit zien en zijn daarbij ook héél juist en pienter. Van domme blondjes is er hier dus zeker geen sprake.
image

Ik heb alles nu maar vrij kort besproken. Je kan er zoveel over lezen en te weten komen, dat het wel de moeite is alle kleurtheorieen op internet of in de bib eens na te gaan. Zo kan je verder gaan bijvoorbeeld nagaan wat highlights betekenen bijvoorbeeld. En dat is weeral die meerwaardezoeker in mezelf… Zie je wel dat het klopt 😉

 

 

6 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

6 Reacties

 1. Carina schreef:

  Bruin is ook mijn echte haarkleur en zal nooit de stap nemen om heel me haar in een andere kleur te verven, ik blijf graag bij bruin, heb ondertussen wel highlights in goudblond!

 2. Jana schreef:

  Ik ben heel blij met mijn bruine lokken 😀

 3. Regina schreef:

  Ik ben ook helemaal happy met mijn bruine haar 🙂
  Leuk om de betekenis achter je kleur haar te weten.

 4. Mélanie schreef:

  Intelligent en sexy.. Ik zal het onthouden! 😉

 5. dominique schreef:

  Ha ha ha grappig! Is best wel toepasselijk. Brunette whiii

 6. Emmely Vanthuyne schreef:

  Beautiful blonde or fabulous brunette?
  Anyway: you both look gorgeous!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.