Zandkoekjes voor de kids

5 mei 2015

Ik kreeg ooit een receptje toegestuurd op m’n vorige blog van zandkoekjes. Nu 2,5 later maak ik deze koekjes nog steeds. Zo’n succes – een aanrader om te scoren bij je familie, op je werk of gewoon als ideale dessertje voor jezelf.

Voor ongeveer 24 zandkoekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:
150 gram bloem, 100 gram boter of margarine, een zakje vanillesuiker, 50 gram basterdsuiker, een snuifje zout en één ei (losgeklopt).

Doe de bloem, zout, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een ruime kom. Zorg dat de boter goed gesmolten is en kneed verder tot je een soepel geheel bekomt. Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats het ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Smeer een bakblik dun in met boter. Voor het vormen van de zandkoekjes zijn er drie methoden. De eerste is door van het deeg een rol te vormen en met een mes plakken te snijden van ongeveer een halve centimeter dikte. De tweede is door van het deeg balletjes te maken en deze uit te drukken met een vork. De laatste methode is door het deeg met een deegroller (of schone fles) uit te rollen tot een halve centimeter dikte en met een glas of koekjesvorm, koekjes uit het deeg te drukken. Leg de zandkoekjes naast elkaar op het bakblik. De koekjes kunnen worden versierd met allerlei lekkere dingen. Bijvoorbeeld door voor het bakken een amandel erin te drukken, een paar hazelnoten, wat hagelslag of ongezouten pinda’s. Strooi over de zandkoekjes een mengsel van suiker en kaneel of voeg bij het mengen van het deeg een theelepel kaneel of cacaopoeder toe. Kortom laat je fantasie maar werken!

Smeer met een kwastje of met een theelepeltje een beetje ei over elk zandkoekje, zodat het mooi gaat glanzen na het bakken. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak op 175 graden de zandkoekjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Als je de zandkoekjes ook nog wilt versieren, maak dan wat glazuur van poedersuiker en een beetje water. Smeer dit op de zandkoekjes en versier ze mooi.

koekje
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.