Leren kleuren bij Deleye

13 maart 2015

Tijdens de defile in februari werd het duidelijk dat felle kleuren de toppers zijn samen met pasteltinten deze zomer. Omdat we toch al vaker de pasteltinten onder de loep hebben genomen, wordt het ook tijd om je dag eens op te vrolijken met félle kleurtjes. De kleurtjes die wij om het lijf mochten dragen tijdens de catwalkshow. Bijzonder fijne complimentjes gekregen waardoor we het zéker nodig vonden om de kleurtjes van Deleye aan iedereen te showen!

Maar goed ja, we weten wel een beetje welke kleuren we mogen dragen maar wat is nu exact HOT deze zomer?
Ik ging te raden bij Pantone en nu zullen jullie allemaal denken ‘wie is Pantone?’. Wanneer ik deze benaming voor het eerst hoorde, dacht ik meteen aan de haarproducten van Pantene, maar dat ene lettertje brengt een wereld van verschil. Pantone is de naam van een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen, zoals PMS 200, zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces.

Als het aan kleureninstituut Pantone ligt, dan worden de kleuren van het voorjaar 2015 bepaald door een koeler en zachter spectrum. De zomer wordt dan weer een toffe combo tussen pastel én felle kleurtjes. Toch hebben de felle kleuren deze zomer een ietwat warmere ondertoon, wat het eigenlijk voor ons wat specialer maakt. Opvallende bij de damesmode kleuren zijn de nieuwe koper met roest en de diepe donkerrood. De damesmode wordt heel contrastrijk of juist alles in één kleur.
De naam van de trendkleur 2015 klinkt exotisch en historisch: Marsala. En dat volkomen terecht. De naam heeft betrekking tot de kleur van de likeurwijn uit de antieke stad Marsala op Sicilië van wie de bewogen geschiedenis teruggaat tot in de 4e eeuw v. Chr.

Wat denk jij van deze kleur?

blog_teaser-Main

Goh ja, na de uitleg is het misschien toch makkelijk even over te schakelen naar de defilé die we eind februari liepen. Hebben de Bubbeltjes wel goed opgelet wanneer de kleurtjes voor komende zomer uitgedeeld werden?

Hier een overzicht van alle trendkleuren voor lente en zomer 2015:
kleuren-dames-trendy-zomer-2015-600x185

Inge koos voor blazing yellow:
image

Stephanie voor bleached apricot:
image

Drie hoeraatjes want Inge staat prachtig met Malibu blue

image
Cilou volgde Inge met de gele trend:

image
Malibu blue is ook écht mijn ding
IMG_5024

Hopelijk zijn jullie wijzer geworden van de kleurenkaart voor komend seizoen van Pantone. Toch moeilijk met keuzes maken? Vraag bij Deleye naar de beste zomerkleur bij jouw teint en ze helpen jullie met plezier verder. Go summer babies!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.