Eva Garden nu ook hot in België

26 oktober 2015

image

In onze eerste maanden Bubble Trouble leerde we Evagarden kennen. Chabelle uit Wommelgem dat Evagarden aan het grote publiek verkoopt, maakte ons de afgelopen maanden warm om het merk te leren kennen. Na vijf maanden de producten te testen zijn we allebei zeker verkocht aan het merk: kwaliteit, breed gamma en vooral bruikbaar voor iedereen. De producten zorgen trouwens ook voor de meest gevoelige huidjes voor de perfecte make-up die uren blijft zitten. Tijd dus om Chana van Chabelle eens op de rooster te leggen!

 

-Hoe ben je bij Evagarden terechtgekomen?
Als professional in de beauty industry moet je bijblijven met de laatste nieuwe trends. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden ga ik jaarlijks naar één van de grootste schoonheidsbeurzen ter wereld: Cosmoprof in Italië. Op die beurs viel men oog onmiddellijk op de hippe uitstraling van het Italiaans make-upmerk Evagarden. Na het ontdekken van het productassortiment was ik verkocht: een grote keuze in kleuren, parabeenvrije producten én uitstekende kwaliteit tegen betaalbare prijs.image

– Omschrijf Evagarden in drie woorden?
Trendy, pigmentrijk, verzorgend… (EN gebruiksvriendelijk J)

– Wat maakt de producten zo uniek?
De make-up van Evagarden is pigmentrijk en kwaliteitsvol maar de ontwikkelaars gaan nog een stap verder. De ingrediënten zijn zodanig gekozen dat ze de huid verzorgen, verrijken en beschermen. Zo produceren ze bijna al hun producten zonder parabenen. Beschikken ze over foundations met hyaluronzuur, primers die ontstekingsremmend werken, lippenstiften die beschadigde lippen gaan herstellen,…

Bovendien zijn de producten ontwikkeld voor professionals in de schoonheidsbranche maar ook voor alle dames om dagelijks te gebruiken. Dit resulteert in een uitgebreid gamma dat zeer gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is Evagarden headquarters niet ver geleden van het modemekka Milaan. Deze invloed merk je in hun seizoenscollecties die ze maar liefst 4 keer per jaar uitbrengen: ze zijn steeds mee met de laatste nieuwe trends, texturen en kleuren.

– Wat is jouw musthave uit de collectie van Evagarden?
Er maar eentje uitkiezen is te moeilijk maar ik geef graag mijn top 5:

1) Extreme volume mascara => Voor mij is dit de beste mascara ooit: wimpers worden effectief veel dikker en langer en de mascara blijft supergoed zitten

image

2) Pearly emulsion => Momenteel is de trend strobing heel hot en daar is dit product perfect voor. Breng deze lichtgevende basis aan onder je foundation en je krijgt een stralende en egalere teint. Breng optioneel na de foundation nog wat extra op de jukbeenderen aan voor een uitgesproken contour.

&nbsimage

3) CC primer 207 => Een kleurcorrigerende primer die verkleuringen al laat vervagen en je foundation langer houdt. Heerlijke textuur en ideaal voor dames met een vettere T-zone
.
4) Jumbo eye shadow pencil => Waterproof potlood dat muurvast blijft zitten! Ik gebruik het vaak als lijntje rond men ogen maar ook als oogschaduw over het gehele ooglid. Komt met een handige slijper

image

5) Oogschaduw 269 => Dé kleur oogschaduw die bij iedereen past: een lichte parelmoere tint met een heerlijke textuur. Ik gebruik deze wanneer ik weinig tijd heb: de lichte kleur haalt de vermoeidheid weg en met een beetje mascara lijken men ogen enorm groot!

 

image

– Wat zou je zelf nog aan de collectie willen toevoegen van Evagarden?
Evagarden is in de eerste plaats een make-upmerk dus het gamma is vrij compleet. Ze hebben wel enkele verzorgende producten maar het lijkt me leuk mochten te mettertijd dagcrèmes voor elk huidtype introduceren.

– Je hebt ook een eigen zaak, Chabelle. Jullie verzorgen de opmaak bij evenementen en feesten maar daarnaast zijn jullie ook een school én een groothandel. Hoe is Chabelle ontstaan/ hoe komt het dat jullie een breed gamma van diensten aanbieden?

Zo’n 7 jaar geleden zijn we gestart als opmaakteam bij fotoshoots, tv-shows, evenementen en huwelijken. Na het zien van ons werk vroegen heel wat mensen wat onze tips & tricks zijn. Als gevolg daarvan zijn we workshops en cursussen gaan geven en zijn we nu al 4 jaar erkend opleidingsverstrekker binnen de vakgebieden visagie en hairstyling. Wij trainen mensen die alreeds professioneel zijn in de schoonheidsbranche maar ook absolute starters die hun eerste stapjes in de beauty wereld nog moeten zetten. Tijdens onze cursussen kwam de vraag geregeld welke make-upmerken we hen zouden aanraden en zo kwam het idee om zelf opzoek te gaan naar een onderscheidend make-upmerk. En voila sinds dit jaar staan we in voor de verdeling van Evagarden in Benelux.
Tot slot zijn we ook grote voorstanders van verantwoord bruinen en zijn we erg bekend om onze spray tan én spray systemen.

Wat biedt Chabelle dat andere zaken niet hebben?
Door onze ervaring met media en evenementen hebben we een grote product- en techniekkennis. Ook om de kwaliteit van onze cursussen op topniveau te houden moeten we op de hoogte zijn van alle nieuwigheden en trends. Deze kennis geven we integraal door aan onze visagie cursisten alsook onze professionals (visagisten, schoonheidsspecialisten,…) die met Evagarden werken.
Bij ons in de school vind je trouwens geen overvolle lokalen maar wel klassen van zo’n 8 deelnemers zodat de persoonlijke interactie en aandacht voor de cursisten centraal staat.

– Wat zijn jouw toekomstplannen?
Ik ben gefascineerd door de evolutie en trends van beauty producten. Ik hoop in 2016 nog een paar pareltjes te ontdekken die ik in de Belgische markt kan introduceren. In de verdere toekomst wil ik dolgraag een eigen product laten ontwikkelen en een boek schrijven.

– Wat is je make-up levensmotto?
Flawless skin én perfecte wenkbrauwen! Ik hou er ook van om iemands troeven te accentueren en minpuntjes te camoufleren zonder dat er een duidelijke laag make-up zichtbaar is.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.